Greek Chess Blog

Ελληνικό φόρουμ για το σκάκι …και όχι μόνο!

9ο Πρωτάθλημα ΕΣΣΚΕΔΥΜ (από τον Σπ. Ιλαντζή)

Posted by GreekChess.com on 18 March, 2008

ptol01.jpgilandzis.jpgptol02.jpg

oι photo από το rigasfereos.gr

Το 9ο Ατομικό Πρωτάθλημα Κεντρο-Δυτικής Μακεδονίας έγινε στην Πτολεμαΐδα, το τετραήμερο 13-16 Μαρτίου. Διοργανωτές ήσαν η – πολύ δραστήρια! – Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. και τα τρία σκακιστικά σωματεία της πόλης, ο Σ.Ο.Π. ”Πτολεμαίος” ο ΣΑΠ ”Σκακιστάκος” και ο ”Δούρειος Ίππος”.

Οι τρεις πρώτοι, στο κύριο πρωτάθλημα:

Άνδρες: 1) Γυμνόπουλος Λάζ. (Λ.Π. Φλώρινας) 6 β. σε 7 αγ., 2) Ιωαννίδης Κλεόβ. (8×8 Έδεσσας) 5½ β., 3) Βιδάλης Ευ. (Ο.Σ.ΤΡΙΑ., εκτός συναγωνισμού) 5 β.

(φέτος δεν αγωνίστηκε ο περσινός νικητής, Κ. Τσικερδάνος, από τον Σ.Ο. Βέροιας)

Γυναίκες: 1) Χαρπίδου Άν. (Ο.Σ. Γιαννιτσών) 7 β. σε 7 αγ.

Έγιναν και 10 Πρωτ/τα εφηβικών κατηγοριών, για αγόρια και κορίτσια, στις κατηγορίες από Κ-8 ως Κ-16 ετών!

Συνολικά, είχαμε πάνω από 130 συμμετοχές, από 14 σωματεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και από διάφορες πόλεις (Σέρρες, Κιλκίς, Έδεσσα, Βέροια, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα…)

Αξίζει να αναφερθούν και οι παράλληλες εκδηλώσεις: Σεμινάριο Προπονητικής, από τον GM Στράτο Γρίβα, την Παρασκευή 14 Μαρτίου, Σεμινάριο Διαιτησίας, από τον διεθνή διαιτητή Βύρων Τσορμπατζόγλου, το διήμερο 13 & 14 Μαρτίου και Διαγωνισμός Λύσης (Καλλιτεχνικό Σκάκι), το Σάββατο 15 Μαρτίου!

Οι αγώνες καλύφθηκαν τηλεοπτικά από τους σταθμούς ΕΤ3, Flash και West, χορηγός επικοινωνίας ήταν το τοπικό κανάλι Flash TV, ενώ χορηγοί ήσαν τα Καταστήματα Glou, το κατ/μα Μηχανές Γραφείου, Βιβλίων-Χαρτικών, η Σχολή Πληροφορικής Soft & Hard της κ. Βικτ. Βελεγράκη και η ημερήσια ηλεκτρονική εφημερίδα του Ν. Κοζάνης ”Πτολεμαίος”. Σημαντική στήριξη στη διοργάνωση πρόσφεραν επίσης ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας, κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης, οι αντιδήμαρχοι Πτολεμαΐδας Χαράλαμπος Παναγιωτίδης, Χρύσανθος Ταϊρίδης, Δημήτρης Ορφανίδης, Κων/νος Πολυχρονίδης και Τάνια Βάνη. Στην τελετή λήξης παρέστη και η Αντινομάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Κοζάνης, κα Έλσα Φωτιάδου.

Διαγωνισμός Λύσης

Παράλληλα με το 9ο Ατομικό Πρωτάθλημα Κεντρο-Δυτικής Μακεδονίας, έγινε στην Πτολεμαΐδα και ο 2ος Διαγωνισμός Λύσης της Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ., με ~ 20 συμμετοχές! Είχε προηγηθεί και εισαγωγική ομιλία του Σπ. Ιλαντζή για το Καλλιτεχνικό Σκάκι, με παρουσίαση θεμάτων, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 30 άτομα κι’ανάμεσά τους πολλά παιδιά!

Η βαθμολογία των τριών πρώτων (max. βαθμοί οι 30, τέθηκαν 5 ορθόδοξα προβλήματα και μία σπουδή):

1) Ρόμπας Στέργιος (Γιαννιτσά) 23½ β., 2) Κούρτης Χαρίτων (Σ.Ο. Πτολεμαΐδας) 21½ β., 3) Κωδούνας Γιώργος (”Σκακιστάκος” Πτολεμαΐδας) 15½ β. κ.ά.

[αξίζει να αναφερθεί και η –εκτός συναγωνισμού- πολύ καλή εμφάνιση του Κ. Αλεξίου, που συγκέντρωσε 20 β., ενώ ο περσινός νικητής, Γιάν. Μίτσης (Φλώρινα) ήταν μόνον 9ος, με 12 β.]

Φυσικά, το κύριο βάρος και αυτής της διοργάνωσης έφεραν δυο παράγοντες που αναγνωρίζονται απ’όλους σαν οι κινητήριοι μοχλοί κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.: ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ. Κ. Χατζόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΟ (και διαιτητής των αγώνων) Κ. Αλεξίου. Και οι δύο έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, έτοιμοι να παράσχουν λύση σε κάθε τυχόν πρόβλημα που παρουσιαζόταν!

One Response to “9ο Πρωτάθλημα ΕΣΣΚΕΔΥΜ (από τον Σπ. Ιλαντζή)”

  1. gambinik said

    Πολυ ενδιαφερουσες εκδηλωσεις .Μπραβο στους διοργανωτες.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: