Greek Chess Blog

Ελληνικό φόρουμ για το σκάκι …και όχι μόνο!

Για 4η χρονιά το Games Festival στη Χαλκιδική!

Posted by GreekChess.com on 2 April, 2008

gamefe11.jpggamefe12.jpg

To Games Festival φιλοξενεί φέτος 2 μεγάλα διεθνή σκακιστικά γεγονότα: το Παγκόσμιο Σκακιστικό Πρωτάθλημα για παίκτες κάτω του 2000 ΕΛΟ (World Amateur Championship) και το 1ο Ευρωπαϊκό Σχολικό Πρωτάθλημα (με ανοιχτή συμμετοχή). Ταυτόχρονα διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά και διεθνές όπεν για παίκτες άνω του 2000 ΕΛΟ όπως επίσης πολλά σκακιστικά σεμινάρια.

Το Παγκόσμιο Σκακιστικό Πρωτάθλημα για παίκτες κάτω του 2000 ΕΛΟ (World Amateur Championship) έχει σημαντικά έπαθλα αξίας 5.000 ευρώ. Δίνει επίσης διεθνείς τίτλους και elo για τους 3 πρώτους άνδρες και γυναίκες.

Τα πρώτα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η συμμετοχή στο φεστιβάλ θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, καθώς έχουν εγγραφεί 300 σκακιστές και σκακίστριες από 30 χώρες, ανάμεσα στους οποίους κορυφαίοι νεαροί σκακιστές και σκακίστριες από την Ινδία, Ρωσία, Αζερμπατζάν, Γεωργία. Τουρκιά, Σουηδία, Ν. Αφρική, Ρωμανία, Βουλγαρία, Ελβετία, Σλοβακία, Κένυα, Σκόπια, Λευκορωσία, Πολωνία, Βραζιλία, Ισπανία, Αγγλία, Ιράν, Κολομβία, Ουγγαρία, Σκοτία, Αρμενία, Ισραήλ, Ιρλανδία και Γερμανία.

Μετά από αίτημα ενώσεων και σωματείων, λόγω των παράλληλων προθεσμιών με το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, η προθεσμία δήλωσης συμμετοχών από την Ελλάδα παρατείνεται για το Games Festival μέχρι και την Παρασκευή 11 Απριλίου 2008. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2310865778 και στο email info@gamesfestival.com (κα Αφροδίτη Χρήστου).

ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΡΕΪΛΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ TΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ GAMES FESTIVAL:

Advertisements

5 Responses to “Για 4η χρονιά το Games Festival στη Χαλκιδική!”

 1. Admin said

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

  Σε συνεργασία με τον όμιλο Μ.Μ.Ε. ALPHA και το ΚΑΝΑΛΙ 9, το Games Festival γίνεται τηλεοπτική εκπομπή. Οι εκπομπές ξεκινούν στις 8 Απριλίου και θα συνεχιστούν για δύο μήνες. Οι εκπομπές θα προβληθούν αρχικά στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία και σε μεταγενέστερο χρόνο θα προβληθούν στην Αττική και σε άλλους νομούς.

  Η εκπομπή θα προβάλλεται κάθε Τρίτη στις 18:00 και Σάββατο στις 15:00. Το Games Festival παρουσιάζει δημοφιλή αθλήματα και παιχνίδια σε οχτώ (8) 20λεπτες εκπομπές. Η εκπομπή αναφέρεται σε κάθε τηλεθεατή ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας καθώς η θεματολογία της είναι γνωστή και ιδιαίτερη διαδομένη στο ευρύ κοινό. Παρουσιάζονται αθλήματα και παιχνίδια όπως σκάκι, μπιλιάρδο, μπριτζ, νταρτς, scrabble κ.α.

  Στις εκπομπές παρουσιάζονται οι κανονισμοί των παιχνιδιών, αγώνες επίδειξης, προσωπικότητες που ασχολούνται με το κάθε άθλημα ή παιχνίδι και στιγμιότυπα από σημαντικές διοργανώσεις.

  Τα Κανάλι 9, μέλος του ομίλου Μ.Μ.Ε. ΑLPHA είναι ο νέος μεγάλος Τηλεοπτικός Σταθμός της Β. Ελλάδας με βασικά χαρακτηριστικά του την ενημέρωση, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία. Η συχνότητα είναι UHF 48 Χορτιάτης και εμβέλεια έχει στους Νομούς Θεσ/νικης*, Πέλλας, Κιλκίς, Ημαθίας, Πιερίας και τμήμα του Ν. Σερρών και Χαλκιδικής.

  Δύο από τις εκπομπές είναι αφιερωμένες στο σκάκι, με παρουσίαση κορυφαίων σκακιστών και πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες από την Παγκόσμια Σκακιέρα.

 2. OΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ said

  Για όσους ταξιδέψουν από Αθήνα για Χαλκιδική για τo Games Festival μπορούν να μεταβούν με λεωφορείο που θα μεταφέρει σκακιστές-τριες τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2008 ώρα 14:30.

  Πληροφορίες – κρατήσεις: τηλ. 2310 865778

  ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ σε όλες τις κατηγορίες.

 3. OΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ said

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ TΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ GAMES FESTIVAL

 4. OΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ said

  Ανακοινώθηκαν οι πρώτες λίστες συμμετοχής για τις σκακισιτκές εκδηλώσεις της Χαλκιδικής.

  Α. ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

  Β. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΑΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 2000 ΕΛΟ

  Γ. ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΌ 2000 ΕΛΟ

  Στους αγώνες συμμετέχουν περισσότεροι από 300 σκακιστές και σκακίστριες από 30 χώρες. Εδικότερα στο Σχολικό πρωτάθλημα υπάρχει μεγάλη εκπροσώπηση από ισχυρέςσκακιστικά χώρες όπως η Ρωσία, η Γεωργία, το Αζερμπαιτζάν και η Ινδία.

  Το Διεθνές Ανοιχτό Τουρνουάτης Χαλκιδικής πάνω από 2000 ελο, έχει πολύ δυνατή σύνθεση και προσφέρερε για παίκτες που θέλουν
  να διεκδικήσουν ΕΛΟ και Διεθνείς Νόρμες.

  Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω του 2000 έχει πολύ ισχυρά κίνητρα
  και έπαθλα για τους αγωνιζόμενους.

  Διευκρινίζεται ότι οι λιστες δεν είναι τελικές καθώς υπάρχουν ακόμα συμμετοχές υπό επεξεργασία. Για τυχόνπαραλείψεις ή λάθη παρακαλούμε να αποστείλετε email στο info@gamesfestival.com .

  Οι λίστες βρίσκονται ήδη στο http://www.gamesfestival.com , και θα αναρτηθούν και στο http://gamesfestival.chess.gr , http://www.chessdom.com , http://www.eurochess.org κ.α.

  Οργανωτική επιτροπή

 5. OΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ said

  Την Τρίτη 6 Μαίου 2008 στις 18.00 θα προβληθεί στο Κανάλι 9 Βορέιου Ελλαδος η πρώτη εκπομπη αφιερωμένη στο σκάκι.
  Περιλαμβάνει αγώνα σιμουλτανέ και συνέντεξη με το Στέλιο Χαλκιά.
  Βίντεο για το Φίσερ κ.α.
  Η εκπομπή θα προβληθεί σε επανάληψη την ίδια μέρα στις 12.00
  και την Κυριακή 11 Μαίου στις 13.00

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: