Greek Chess Blog

Ελληνικό φόρουμ για το σκάκι …και όχι μόνο!

Προσεχή Τουρνουά στην Ελλάδα

Posted by GreekChess.com on 22 February, 2008

Για όσους επιθυμούν να δουν τα επόμενα σκακιστικά τουρνουά στην Ελλάδα, είτε από ενδιαφέρον είτε για να …δοκιμάσουν οι ίδιοι τις δυνάμεις τους, υπάρχει το καλεντάρι του GreekChess.com με links και πληροφορίες, κυρίως για όπεν τουρνουά.

Συνεχής ενημέρωση με νέα τουρνουά: www.greekchess.com/pros.htm

© GreekChess.com™ 2000. All rights reserved.

71 Responses to “Προσεχή Τουρνουά στην Ελλάδα”

  1. Efi Andrikopoulou said

    85ο Όπεν Αμπελοκήπων

    Το Σάββατο 8 Μαρτίου 2008 αρχίζει το 85ο Όπεν Αμπελοκήπων με διεθνή αξιολόγηση έλο. Το τουρνουά είναι ελβετικό 7 γύρων, με χρόνο σκέψης 2 ώρες + 30’’ και διεξάγεται κάθε Σάββατο και Τετάρτη, από 8 – 29/3/2008, στις 5.30 μ.μ., στο εντευκτήριο του ΣΟΑ, Μακρυνίτσας 12-14, πλησίον του σταθμού μετρό “Αμπελόκηποι”.

    Χρηματικά έπαθλα 700€ θα δοθούν στους 3 πρώτους νικητές, στον 1ο βετεράνο άνω των 60, στην 1η γυναίκα και στον 1ο άνευ διεθνούς έλο, ενώ στον 1ο έφηβο και στην 1η νεανίδα κάτω των 18, θα δοθούν σκακιστικά βιβλία.

    Το παράβολο συμμετοχής είναι 30€, ενώ για νέους και νέες έως 18 ετών και τα οικονομικώς εντάξει μέλη των διοργανωτών συλλόγων 15€.

    Δηλώσεις συμμετοχής στην διαιτητή Έφη Ανδρικοπούλου, τηλ. 6934148717, στον ΣΟ Αμπελοκήπων, τηλ. 210-6433584, στο email andreffie@yahoo.gr ή online στην ιστοσελίδα του ΣΟΑ: http://www.skaki.net/ambelokipi.html

    Ανώτατο όριο συμμετοχής 80 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    * Για όσους δεν μπορούν να παίξουν τον 1ο γύρο το Σάββατο, έχει προβλεφθεί συμπληρωματικός γύρος, που θα γίνει τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, στις 5.30 μ.μ.

  2. Το Σάββατο 8 Μαρτίου 2008 αρχίζει το 85ο Όπεν Αμπελοκήπων με διεθνή αξιολόγηση έλο. Το τουρνουά είναι ελβετικό 7 γύρων, με χρόνο σκέψης 2 ώρες + 30’’ και διεξάγεται κάθε Σάββατο και Τετάρτη, από 8 – 29/3/2008, στις 5.30 μ.μ., στο εντευκτήριο του ΣΟΑ, Μακρυνίτσας 12-14, πλησίον του σταθμού μετρό “Αμπελόκηποι”.
    Χρηματικά έπαθλα 700€ θα δοθούν στους 3 πρώτους νικητές, στον 1ο βετεράνο άνω των 60, στην 1η γυναίκα και στον 1ο άνευ διεθνούς έλο, ενώ στον 1ο έφηβο και στην 1η νεανίδα κάτω των 18, θα δοθούν σκακιστικά βιβλία.
    Το παράβολο συμμετοχής είναι 30€, ενώ για νέους και νέες έως 18 ετών και τα οικονομικώς εντάξει μέλη των διοργανωτών συλλόγων 15€.
    Δηλώσεις συμμετοχής στην διαιτητή Έφη Ανδρικοπούλου, τηλ. 6934148717,
    στον ΣΟ Αμπελοκήπων, τηλ. 210-6433584, στο email andreffie@yahoo.gr
    ή δηλώστε συμμετοχή online στην ιστοσελίδα του ΣΟΑ:

    http://www.skaki.net/ambelokipi.html

    Ανώτατο όριο συμμετοχής: 80 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    * Για όσους δεν μπορούν να παίξουν τον 1ο γύρο το Σάββατο, έχει προβλεφθεί συμπληρωματικός γύρος, που θα γίνει τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, αλλά και την Τρίτη 11 Μαρτίου, στις 5.30 μ.μ.

  3. Έφη Ανδρικοπούλου said

    Κάποιες πρώτες δηλώσεις συμμετοχής στο 85ο Όπεν Αμπελοκήπων:

    ΟΜ Τασσόπουλος Μάριος
    ΟΜ Δεληθανάσης Δημήτριος
    Ραπτάκης Σόλων
    Νικομάνης Ανδρέας
    Μαριανίδης Δημήτριος
    Δρακάκης Γεώργιος
    Καρλής Νικόλαος
    Πατρινός Ηλίας
    Μπάφας Αθανάσιος
    Χατζηιωάννου Δήμος
    Καρατζάνος Κων/νος
    Σταθάκης Νικόλαος
    Σκουφάς Γεώργιος
    Γκίκας Αθανάσιος
    Αρχολέων Κων/νος
    Μιτζάλης Νικόλαος
    Πήττας Νικόλαος
    Τσιμέλας Μάριος

  4. INO said

    H ιστοσελίδα σας http://www.skaki.net/ambelokipi.html δε λειτουργεί καθόλου σήμερα.

  5. Έφη Ανδρικοπούλου said

    Με την συμμετοχή 52 σκακιστών εκ των 35 με διεθνές έλο και 5 τιτλούχων ξεκίνησε το Σάββατο 8 Μαρτίου το 85ο Όπεν Αμπελοκήπων με διεθνή αξιολόγηση.

    Σήμερα,Δευτέρα 10 Μαρτίου και αύριο Τρίτη 11 Μαρτίου έχει προβλευτεί συμπληρωματικός γύρος για όσους δεν μπορούσαν το Σάββατο.Η ώρα προσέλευσης έχει οριστεί στις 5:30.Καποιοι από τους παίκτες που θα κάνουν χρήση του δικαιώματος αυτού είναι μεταξύ άλλων οι:ΟΜ Τασσόπουλος,ΥΜ Ποτέας,ΥΜ Σίδερης,Δελής,Ρηγόπουλος κλπ.

    Όσοι πιστοί προσέλθετε!!!

  6. Admin said

    H KNE προκήρυξε και το 2ο όπεν της, 17 Μαρτίου – 7 Απριλίου 2008: http://www.greekchess.com/forum/kne2008b.pdf

  7. Έφη Ανδρικοπούλου said

    Με 64 σκακιστές εκ των οποίων 8 τιτλούχοι και 47 με διεθνές έλο,ξεκίνησε το 85ο Όπεν Αμπελοκήπων. Όσοι θέλουν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα, την βαθμολογία, την κλήρωση του επόμενου γύρου ή να “κατεβάζουν” τις καλύτερες παρτίδες του τουρνουά, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Σ.Ο. Αμπελοκήπων:

    http://www.skaki.net/ambelokipi.html

  8. Efi Andrikopoulou said

    Ο ΟΜ Μάριος Τασσόπουλος αναδείχθηκε νικητής στο 85ο Όπεν Αμπελοκήπων με 6,5 βαθμούς.Ακολούθησαν οι Κεσόγλου,Κουρούσης και Δρακάκης με 5,5,Μιχελάκος,Κοεράντ,Πολένα και Ρηγόπουλος με 5 κλπ.

    Το τουρνουά ήταν ισχυρό, αφού από τους 64 συμμετέχοντες, 8 ήταν τιτλούχοι και 47 είχαν διεθνές έλο. Όσοι θέλουν να δουν τα αποτελέσματα του τελευταίου γύρου, την τελική βαθμολογία ή να “κατεβάσουν” τις καλύτερες παρτίδες του τουρνουά, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Σ.Ο. Αμπελοκήπων:

    http://www.skaki.net/ambelokipi.html

  9. Το Σάββατο 5 Απριλίου 2008 αρχίζει το 86ο Όπεν Αμπελοκήπων με διεθνή αξιολόγηση έλο. Το τουρνουά είναι ελβετικό 7 γύρων, με χρόνο σκέψης 2 ώρες + 30’’ και διεξάγεται κάθε Σάββατο, Δευτέρα και Τετάρτη, από 5 – 21/4/2008, στις 5.30 μ.μ., στο εντευκτήριο του ΣΟΑ, Μακρυνίτσας 12-14, πλησίον του σταθμού μετρό “Αμπελόκηποι”. Χρηματικά έπαθλα 700€ θα δοθούν στους 3 πρώτους νικητές, στον 1ο βετεράνο άνω των 60, στην 1η γυναίκα και στον 1ο άνευ διεθνούς έλο, ενώ στον 1ο έφηβο και στην 1η νεανίδα κάτω των 18, θα δοθούν σκακιστικά βιβλία. Το παράβολο συμμετοχής είναι 30€, ενώ για νέους και νέες έως 18 ετών και τα οικονομικώς εντάξει μέλη των διοργανωτών συλλόγων 15€.
    Δηλώσεις συμμετοχής στον διαιτητή Ηλία Πατρινό, τηλ. 6937060720, στον ΣΟ Αμπελοκήπων, τηλ. 210-6433584, στο email soa@otenet.gr
    ή δηλώστε συμμετοχή online στην ιστοσελίδα του ΣΟΑ:
    http://www.skaki.net/ambelokipi.html
    Ανώτατο όριο συμμετοχής: 80 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    * Για όσους δεν μπορούν να παίξουν τον 1ο γύρο το Σάββατο, έχει προβλεφθεί συμπληρωματικός γύρος, που θα γίνει τη Δευτέρα 7 Απριλίου, στις 5.30 μ.μ.

  10. ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ said

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ IM ΗΛIA ΚΟΥΡΚΟΥΝΑΚΗ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

    Φίλες και φίλοι

    Σε συνέχεια της αγωνιστικής δραστηριότητας που ήδη αναπτύσσουν, o ΣO Παγκρατίου και ο ΣΜΑΟ Καισαριανής σας καλούν σε διάλεξη που θα δώσει τη Δευτέρα 7 Απριλίου στις 7:30 μμ ο διεθνής μετρ, συγγραφέας και προπονητής σκακιού Ηλίας Κουρκουνάκης, με θέμα

    “Οι διαισθητικές θυσίες του Tal”

    Θα αναλυθούν διεξοδικά παρτίδες του παγκόσμιου πρωταθλητή 1960-61, με έμφαση στον τρόπο σκέψης που του επέτρεπε να δημιουργεί χαοτικές περιπλοκές και να επικρατεί των αντιπάλων του σε θέσεις με ανόμοιο υλικό. Όπως πάντα, θα ακολουθήσει συζήτηση.

    Η διάλεξη θα δοθεί στο εντευκτήριο των δύο συλλόγων, στην οδό Ζηνοδότου 22, στο Παγκράτι. Θα υπάρχει εισφορά στους συλλόγους 5 ευρώ (στα μέλη των δύο συλλόγων και στους νέους κάτω των 18 ετών η είσοδος είναι δωρεάν).

    Περιμένουμε τη συμμετοχή σας!

    Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το εντευκτήριο του συλλόγου στο 2107564995 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.athenschess.gr

  11. ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ said

    Συνεχίζοντας τη δραστηριότητά τους, ο ΣΟ Παγκρατίου και ο ΣΜΑΟ Καισαριανής συνδιοργανώνουν αγώνες σκακιού για παιδιά την Κυριακή 20 Απριλίου 2008, στις 5:30 μμ, στο εντευκτήριο της οδού Ζηνοδότου 22 στο Παγκράτι (τηλ. 2107564995).

    Οι αγώνες θα γίνουν σε ενιαίο ή χωριστούς ομίλους (ανάλογα με την κατανομή ηλικιών των παιδιών που θα πάρουν μέρος), με ελβετικό σύστημα 5 γύρων και χρόνο σκέψης 12’ κατά παίκτη για όλη την παρτίδα. Το τουρνουά θα ολοκληρωθεί το ίδιο απόγευμα. Θα γίνουν δεκτές μέχρι 30 συμμετοχές και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ.: 6972721507 (Σπ. Ιλαντζής) και 2106430604 (Κλ. Φωτιάδης).

    Οι πρώτοι 3 νικητές κάθε ομίλου καθώς και το 1ο κορίτσι θα βραβευθούν με μετάλλια.

  12. Σ.Ο. Αμπελοκήπων said

    Με 47 σκακιστές και σκακίστριες, εκ των οποίων 8 τιτλούχοι και 38 με διεθνές έλο, ξεκίνησε το 86ο Όπεν Αμπελοκήπων. Όσοι θέλουν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα, την βαθμολογία, την κλήρωση του επόμενου γύρου ή να “κατεβάζουν” τις καλύτερες παρτίδες του τουρνουά, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Σ.Ο. Αμπελοκήπων:

    http://www.skaki.net/ambelokipi.html

  13. ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ said

    Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι παιδικοί αγώνες που συνδιοργάνωσαν ο ΣΟ Παγκρατίου και ο ΣΜΑΟ Καισαριανής, την Κυριακή 20 Απριλίου, στο εντευκτήριο της οδού Ζηνοδότου 22, στο Παγκράτι.

    Παρά τη «δύσκολη» ημερομηνία (παράλληλη διεξαγωγή των Σχολικών Πρωτ/των στη Χαλκιδική, έναρξη διακοπών Πάσχα), στους αγώνες πήραν μέρος 33 παιδιά, που χωρίσθηκαν σε τρεις ομίλους, με ηλικιακά κριτήρια. Στον Α’ όμιλο, συμμετείχαν 14 παιδιά των τάξεων Α’ ως Γ’ Δημοτικού. Στον Β’ όμιλο, συμμετείχαν 12 παιδιά των τάξεων Δ’ ως ΣΤ’ Δημοτικού. Τέλος, στον Γ’ όμιλο συμμετείχαν 7 παιδιά, τάξεων Γυμνασίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαμε και πάλι συμμετοχές όχι μόνον από τις περιοχές Παγκρατίου, Καισαριανής και Βύρωνα, αλλά και από άλλες περιοχές της Αθήνας: Πατήσια, Νέα Φιλαδέλφεια, Γαλάτσι, Χαλάνδρι, Μαρούσι!

    Τη βασική οργανωτική και διαιτητική ευθύνη επωμίσθηκαν οι Θύμ. Παπακωνσταντίνου και Σπ. Ιλαντζής, ενώ βοήθησαν και οι Ν. Εφεντάκης, Ν. Καρούντζος, Ελ. Δούνη, Μαρ. Παγκαλή. Ακόμα, τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο γνωστός συγγραφέας και σκηνοθέτης Απ. Δοξιάδης, ο ταμίας του ΣΟΠ Γ. Νικολαΐδης, ο Πρωταθλητής ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ 2007 Αν. Δρακόπουλος, ο γνωστός σκακιστής Κλ. Φωτιάδης κ.ά.

    Οι αγώνες και στους δυο ομίλους έγιναν με χρήση χρονομέτρων, έστω και αν για ορισμένα παιδιά αυτό αποτέλεσε το “βάπτισμα του πυρός” στο επίσημο αγωνιστικό σκάκι! Όλα τα παιδιά αγωνίστηκαν με χρόνο 10’ (ανά παίκτη) για όλη την παρτίδα και δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.

    Τα πρώτα τρία παιδιά της συνολικής κατάταξης (σε κάθε όμιλο), καθώς και το 1ο κορίτσι, βραβεύθηκαν με μετάλλια, σε σύντομη τελετή που ακολούθησε τη λήξη του αγωνιστικού μέρους.

    Οι βαθμολογίες, στην κορυφή των δυο ομίλων, ήσαν:

    Α’ όμιλος (Α’ ως Γ’ Δημοτικού):

    1) Τσιώτας Νίκος, 5 β. σε 5 αγ.

    2) Δούνη Μαρία, 4 β.

    3-4) Γρηγορόπουλος Άρης, Λιάρος Διονύσης 3 ½ β.

    5-6) Παπακωνσταντίνου Δημήτρης, Θεοδοσιάδης Αχιλλέας 3 β.

    7-8 ) Καραμπέτσος Νίκος, Δοξιάδης Κων/νος 2½ β. κ.ά. (14 συμμ.)

    Β’ όμιλος (Δ’ ως Στ’ Δημοτικού):

    1) Χριστόλης Αριστείδης, 4 β. σε 5 αγ.

    2-4) Πανφίλοβα Απαλίνα, Παπακωνσταντίνου Βασίλης, Γεωργιάδης Νικήτας 3 ½ β.

    5-6) Θεοδοσίου Γιάννης, Παπανικολάου Ιάσων 3 β. κ.ά. (12 συμμ.)

    (ο γνωστός σκακιστής του ΣΜΑΟΚ Μιχάλης Εφεντάκης δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα)

    Γ’ όμιλος (Α’ ως Γ’ Γυμνασίου):

    1) Κανέλλος Δημήτρης, 4 ½ β. σε 5 αγ.

    2) Μωράκης Στέργιος 4 β.

    3) Λαβίδας Γιώργος 3 β.

    4) Φωτιάδου Φιλίππα 2½ β. κ.ά. (7 συμμ.)

    Η γενική εντύπωση που σχημάτισαν γονείς και παιδιά ήταν πολύ θετική, ενώ πολλοί από τους νεαρούς σκακιστές και σκακίστριες φαίνονταν ενθουσιασμένοι και εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν και σε άλλους ανάλογους αγώνες, στο άμεσο μέλλον!

    Ήταν μια πολύ πετυχημένη αγωνιστική εκδήλωση, που είχε το χαρακτήρα γιορτής για τα παιδιά και που οι σύλλογοί μας δεσμεύονται να επαναλάβουν, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα. Ήδη εκδηλώθηκε ευρύ ενδιαφέρον για τους επόμενους παιδικούς αγώνες ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ που προγραμματίζονται εντός του Μαΐου.

    Link: http://www.athenschess.gr

  14. Σ.Ο. Αμπελοκήπων said

    Το Σάββατο 10 Μαίου 2008 αρχίζει το 87ο Όπεν Αμπελοκήπων με διεθνή αξιολόγηση έλο. Το τουρνουά είναι ελβετικό 7 γύρων, με χρόνο σκέψης 2 ώρες + 30’’ και διεξάγεται κάθε Σάββατο και Τετάρτη, από 10 – 31/5/2008, στις 5.30 μ.μ., στο εντευκτήριο του ΣΟΑ, Μακρυνίτσας 12-14, πλησίον του σταθμού μετρό “Αμπελόκηποι”. Χρηματικά έπαθλα 700€ θα δοθούν στους 3 πρώτους νικητές, στον 1ο βετεράνο άνω των 60, στην 1η γυναίκα και στον 1ο άνευ διεθνούς έλο, ενώ στον 1ο έφηβο και στην 1η νεανίδα κάτω των 18, θα δοθούν σκακιστικά βιβλία. Το παράβολο συμμετοχής είναι 30€, ενώ για νέους και νέες έως 18 ετών και τα οικονομικώς εντάξει μέλη των διοργανωτών συλλόγων 15€.
    Δηλώσεις συμμετοχής στον διαιτητή Ηλία Πατρινό, τηλ. 6937060720, στον ΣΟ Αμπελοκήπων, τηλ. 210-6433584, στο email soa@otenet.gr
    ή δηλώστε συμμετοχή online στην ιστοσελίδα του ΣΟΑ:
    http://www.skaki.net/ambelokipi.html
    Ανώτατο όριο συμμετοχής: 80 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
    * Για όσους δεν μπορούν να παίξουν τον 1ο γύρο το Σάββατο, έχει προβλεφθεί συμπληρωματικός γύρος, που θα γίνει τη Δευτέρα 12 Μαίου, στις 5.30 μ.μ.

  15. Summer Cup 2008 said

    Στο πολυτελές συγκρότημα 5 αστέρων του Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική θα διξαχθεί το φετινό διεθνές όπεν “Summer Cup 2008” (12-19 Ιουλίου).

    Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική διοργάνωση που φιλοξενείται στο Πόρτο Καρράς μετά τα διεθνή όπεν του 1998 και 2005, το Παγκόσμιο Σχολικό του 2005 αλλά και τα φετινά Πανελλήνια Σχολικά!

    Τα συνολικά χρηματικά έπαθλα του Summer Cup ξεπερνούν τα 3000 ευρώ ενώ η διοργάνωση προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να συνδυάσουν το σκάκι με διακοπές στο μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Ευρώπης, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού. Και μάλιστα με κόστος μόλις από 420 ευρώ(!) που περιλαμβάνει παράβολο και 7 διανυκτερεύσεις με πρωινό και βραδινό καθημερινά!

    Η πλήρης προκήρυξη των αγώνων έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα και πολύ σύντομα θα εμπλουτιστεί με τα πρώτα ονόματα συμμετεχόντων: http://www.greekchess.com/cup2008

  16. Admin said

    Η ΚΝΕ, μέσα στο πλαίσιο των σκακιστικών εκδηλώσεων και αγώνων που διοργανώνει, σας προσκαλεί σε διάλεξη του διεθνούς μετρ, προπονητή και ιστορικού του σκακιού Ηλία Κουρκουνάκη, αφιερωμένη στη Σοβιετική σχολή στο σκάκι.

    Η διάλεξη θα δοθεί στο στέκι εργαζομένων και νεολαίας Κυψέλης (Πατησίων 252, πλατεία Κολιάτσου) την Παρασκευή 9 Μαϊου 2008 και ώρα 7 μμ ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

    Πληροφορίες: Μάρκος Ηλιάδης (τηλ. 6977279848), Κώστας Γεωργιλάκης (τηλ. 6976537140).

  17. ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ said

    Φίλες και φίλοι,

    o ΣO Παγκρατίου και ο ΣΜΑΟ Καισαριανής σας καλούν στη διάλεξη που θα δώσουν τη Δευτέρα 12 Μαΐου, στις 7:30 μμ, οι προβληματίστες Χάρης Φουγιαξής και Σπύρος Ιλαντζής, με θέμα

    Καλλιτεχνικό Σκάκι – “Αφιέρωμα στον Βύρωνα Ζάππα”

    Η διάλεξη είναι αφιερωμένη στον λαμπρό Έλληνα συνθέτη (GM στη σύνθεση προβλημάτων) Βύρωνα Ζάππα, που έφυγε από τη ζωή, στις αρχές του 2008. Στο ξεκίνημα, ο Σπ. Ιλαντζής θα αναφέρει ορισμένα βιογραφικά στοιχεία για τον εκλιπόντα. Στη συνέχεια, ο Χ. Φουγιαξής θα παρουσιάσει ορισμένα επιλεγμένα προβλήματα του διακεκριμένου Έλληνα συνθέτη και θα επεξηγήσει τη λογική και τη θεματολογία τους. Επίσης, θα γίνει αναφορά και στο «θέμα Ζάππας», που αποτελεί συνεισφορά του Βύρ. Ζάππα στο παγκόσμιο Καλλιτεχνικό Σκάκι.

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο των δύο συλλόγων, στην οδό Ζηνοδότου 22, στο Παγκράτι. Η είσοδος είναι δωρεάν.

    Περιμένουμε τη συμμετοχή σας!

    Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το εντευκτήριο του συλλόγου στο 2107564995 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.athenschess.gr

  18. ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ said

    Συνεχίζοντας τη δραστηριότητά τους, ο ΣΟ Παγκρατίου και ο ΣΜΑΟ Καισαριανής συνδιοργανώνουν αγώνες σκακιού για παιδιά την Κυριακή 18 Μαϊου 2008, στις 5:30 μ.μ., στο εντευκτήριο της οδού Ζηνοδότου 22 στο Παγκράτι (τηλ. 2107564995).

    Οι αγώνες θα γίνουν σε ενιαίο ή χωριστούς ομίλους (ανάλογα με την κατανομή ηλικιών των παιδιών που θα πάρουν μέρος), με ελβετικό σύστημα 5 γύρων και χρόνο σκέψης 10′ κατά παίκτη για όλη την παρτίδα και 10’’ για κάθε κίνηση.

    Υπάρχει πρόβλεψη και για όμιλο μικρών παιδιών χωρίς τη χρήση σκακιστικού χρονομέτρου, εφόσον υπάρχει ικανός αριθμός συμμετοχών. Το τουρνουά θα ολοκληρωθεί το ίδιο απόγευμα.

    Οι 3 πρώτοι νικητές και το 1ο κορίτσι κάθε ομίλου θα βραβευθούν με μετάλλια.

    Δηλώσεις συμμετοχής στο εντευκτήριο των συλλόγων, την ίδια ημέρα, από τις 5:00 μμ μέχρι τις 5:20 μμ το αργότερο καθώς επίσης στο e-mail efentakis@ath.forthnet.gr ή στο τηλ. 6932277966 (Νίκος Εφεντάκης). Ιδιαίτερα τα παιδιά που θα ήθελαν να αγωνιστούν χωρίς σκακιστικό χρονόμετρο καλό θα ήταν να κάνουν νωρίτερα τη δήλωση συμμετοχής τους.

  19. Σ.Ο. Αμπελοκήπων said

    Με 60 σκακιστές και σκακίστριες, εκ των οποίων 5 τιτλούχοι και 44 με διεθνές έλο, ξεκίνησε το 87ο Όπεν Αμπελοκήπων. Όσοι θέλουν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα, την βαθμολογία, την κλήρωση του επόμενου γύρου ή να “κατεβάζουν” τις καλύτερες παρτίδες του τουρνουά, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Σ.Ο. Αμπελοκήπων:
    http://www.skaki.net/ambelokipi.html

  20. RIOCHESS said

    ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ RAPID
    ΡΙΟ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008
    ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ 450€
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
    Ο Σ.Ο.ΡΙΟΥ την Κυριακή 01/06/2008 διοργανώνει ατομικούς αγώνες γρήγορου σκακιού ( RAPID ).

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν αθλητικό δελτίο και καταβάλλουν παράβολο συμμετοχής που ανέρχεται στο ποσό των 10 EURO.
    Το παράβολο συμμετοχής καταβάλλεται αμέσως με τη δήλωση συμμετοχής έως και 30 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων.
    Για δηλώσεις συμμετοχής στους: Αλέξη Σπηλιόπουλο ( τηλ. 6944303355 ) και Γιώργο Γεωργόπουλο ( τηλ. 6945307897 ) και στο e-mail: riochess@gmail.com

    ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ RIO BEACH

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΓΥΡΟΙ 1-4 ΩΡΑ 11.00 – 15.00
    ΓΥΡΟΙ 5-7 ΩΡΑ 18.00 – 21.00
    Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ελβετικό σύστημα επτά (7) γύρων.

    ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 25 ΛΕΠΤΑ για την ολοκλήρωση της παρτίδας ο κάθε σκακιστής. Όποιος υπερβεί τον παραπάνω χρόνο μηδενίζεται. Ισχύει το QUICKPLAYFINISH.
    ΕΠΑΘΛΑ:
    1ος ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ 120€
    2ος ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ 80€
    3ος ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ 60€
    4ος ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ 40€
    1η ΓΥΝΑΙΚΑ 50€
    1ος ΕΦΗΒΟΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ 50€
    1ος ΜΕ ΕΛΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 1600ΕΛΟ 50€

    περισσότερες πληροφορίες στην διεύθυνση του ΣΟ ΡΙΟΥ: riochess.blogspot.com

  21. Admin said

    Καλοκαιρινό τουρνουά ΣΟ Παγκρατίου & ΣΜΑΟ Καισαριανής, για διεθνή ΕΛΟ άνω του 1800, από τις 30 Μαϊου έως την 1η Ιουλίου (διακόπτεται για το τουρνουά του Νέου Ηρακλείου):

    Click to access 20080507.pdf

  22. patra rules said

    provlepw ekplhkseis sto rapid tou Riou…

  23. Σ.Ο. Αμπελοκήπων said

    Την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008 αρχίζει το 88ο Όπεν Αμπελοκήπων με διεθνή αξιολόγηση έλο. Το τουρνουά είναι ελβετικό 7 γύρων, με χρόνο σκέψης 2 ώρες + 30’’ και διεξάγεται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή, από 2 – 13/6/2008, στις 5.30 μ.μ., στο εντευκτήριο του ΣΟΑ, Μακρυνίτσας 12-14, πλησίον του σταθμού μετρό “Αμπελόκηποι”. Χρηματικά έπαθλα 700€ θα δοθούν στους 3 πρώτους νικητές, στον 1ο βετεράνο άνω των 60, στην 1η γυναίκα και στον 1ο άνευ διεθνούς έλο, ενώ στον 1ο έφηβο και στην 1η νεανίδα κάτω των 18, θα δοθούν σκακιστικά βιβλία. Το παράβολο συμμετοχής είναι 30€, ενώ για νέους και νέες έως 18 ετών και τα οικονομικώς εντάξει μέλη των διοργανωτών συλλόγων 15€.
    Δηλώσεις συμμετοχής στον διαιτητή Ηλία Πατρινό, τηλ. 6937060720, στον ΣΟ Αμπελοκήπων, τηλ. 210-6433584, στο email soa@otenet.gr
    ή δηλώστε συμμετοχή online στην ιστοσελίδα του ΣΟΑ:
    http://www.skaki.net/ambelokipi.html
    Ανώτατο όριο συμμετοχής: 80 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
    * Για όσους δεν μπορούν να παίξουν τον 1ο γύρο την Δευτέρα, έχει προβλεφθεί συμπληρωματικός γύρος, που θα γίνει την Τρίτη 3 Ιουνίου, στις 5.30 μ.μ.

  24. Τζερμιαδιανός Άγγελος said

    Το τουρνουά του ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ με διεθνές>1800 φαίνεται ότι θα είναι αρκετά πιο ισχυρό από ότι περιμέναμε. Οι μέχρι τώρα συμμετοχές είναι:

    1. Sandalakis, Angelos, 2346
    2. Kokolias, Konstantinos, 2214
    3. Ilandzis, Spyridon, 2196
    4. Drakopoulos, Anastasios, 2196
    5. Valden, Petros, 2187
    6. Anairousis, Panag, 2139
    7. Galanos, Dimitrios, 2126
    8. Tepelenis, Nikolaos, 2121
    9. Geroukalis, Athanasios, 1990
    10.Nikolaidis, Georgios, 1937
    11.Antoniadis, Konstantinos, 1927
    12.Feidakis, Andreas, 1907
    13.Tourkolias, Dimitrios, 1887

    Θυμίζουμε ότι η προθεσμία για συμμετοχές είναι 23/06 και ότι υπάρχει όριο 40 ατόμων με σειρά προτεραιότητας.

  25. Δημήτρης Σκυριανόγλου said

    Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
    Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο

    Εσωτερικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2008

    Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο διοργανώνει την Τρίτη 27 Μαΐου 2008 και ώρα 2.30
    μ.μ. το Εσωτερικό Πρωτάθλημα Σκακιού του Πανεπιστημίου Αθηνών για το 2008.

    Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο χώρο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου.

    Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου
    Αθηνών.

    Οι αγώνες θα διεξαχθούν με το ελβετικό σύστημα (ο αριθμός των γύρων θα εξαρτηθεί
    από τον αριθμό των συμμετοχών)

    Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 210-7275560, 210-7275551,
    210-7275552 (υπεύθυνη της διοργάνωσης κ. Γεωργία Καραγιάννη)

  26. Tepefan said

    To tournoua tou SOP-SMAOK 8a einai sa to M-TEL. Mono pou ekei de 8a kanei peripato o Ivanchuk alla o Tepelenis…

  27. RIOCHESS said

    ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
    ΡΙΟ 2008
    ΠΡΟΚΡΙΜΜΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΙΚΑΡΙΑΣ 2008
    18 ΕΩΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008
    ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ RIO BEACH

    Ο Σκακιστικός Όμιλος Ρίου Άγιος Γεώργιος σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας Ιωάννης Τζελέπης και την υποστήριξη του athlopaidies.gr διοργανώνει τουρνουά για νέους και νέες 8 – 18 ετών την Τετάρτη 18 Ιουνίου έως και το Σάββατο 21 Ιουνίου στο ξενοδοχείο RIO BEACH.

    Έναρξη αγώνων: Την Τετάρτη 18 Ιουνίου και ώρα 16.30.

    Χώρος αγώνων: Η αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου RIO BEACH. (Τηλέφωνο: 2610991421 ).

    Internet: Η παρουσίαση των αγώνων θα γίνει από τις σελίδες:
    http://www.patrachess.gr και http://www.riochess.blogspot.com

    Χρόνος σκέψης: 45 λεπτά για κάθε σκακιστή για όλη την παρτίδα και επιπλέον 30 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση.

    Δικαίωμα συμμετοχής: Νέοι και νέες των κατηγοριών 8 έως 18 ετών που να έχουν σκακιστικό δελτίο.

    Έπαθλα: Οι δύο πρώτοι νέοι-ες θα έχουν καλυμμένα τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΙΚΑΡΙΑΣ 2008.
    Με συμπληρωματική προκήρυξη θα ανακοινωθούν και άλλα έπαθλα , δώρα, κλπ.

    Σύστημα αγώνων: Ελβετικό τουρνουά επτά ( 7 ) γύρων.

    Πρόγραμμα αγώνων :
    ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΡΑ 16.30
    1ος ΓΥΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΡΑ 17.00
    2ος ΓΥΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΡΑ 19.15
    3ος ΓΥΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΡΑ 17.00
    4ος ΓΥΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΡΑ 17.00
    5ος ΓΥΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΡΑ 19.15
    6ος ΓΥΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΡΑ 17.00
    7ος ΓΥΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΡΑ 19.15

    Δηλώσεις συμμετοχής: Γιώργος Γεωργόπουλος ( 6945307897) ,Αλέξης Σπηλιόπουλος ( 6944303355 ) και στο e-mail: riochess@gmail.com.
    Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται έως και την Τετάρτη 18 Ιουνίου και ώρα 16.30.
    Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι σκακιστές να δηλώσουν όσο ποιο σύντομα την συμμετοχή τους για την όσο δυνατόν καλύτερη διοργάνωση των αγώνων.

    Κριτήρια ισοβαθμίας: ισχύουν τα παρακάτω κριτήρια:
    α) Αθροιστική βαθμολογική πρόοδος με όλες τις επεκτάσεις του.
    β) Το κριτήριο Μπούχολτζ ( 25 ).
    γ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
    δ) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).
    ε) Ποσοστό βαθμών που επιτεύχθηκαν με τα μαύρα (% επί των παρτίδων με τα μαύρα).

    ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Για οποιαδήποτε διαφωνία οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση στην επιτροπή ενστάσεων έως και πριν την έναρξη του επόμενου γύρου καταθέτοντας παράβολο 30 ευρώ στην διεύθυνση των αγώνων.

    ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΓΩΝΩΝ:
    Διεύθυνση Αγώνων:Γιώργος Γεωργόπουλος, Αλέξης Σπηλιόπουλος
    Κύριος Διαιτητής – Υπεύθυνος κληρώσεων: Κοντογιάννης Χρήστος.

    Με σκακιστικούς χαιρετισμούς

    Για το Δ.Σ.

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΛΟΒΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

    Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΑΛΕΞΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

  28. Σπυρακόπουλος Ιωάννης said

    3o Kαλοκαιρινό Νεανικό Τουρνουά Σ.Ο.Αιγάλεω

    Περιγραφή: Ατομικό τουρνουά με Ελβετικό σύστημα 6 γύρων και χρόνο σκέψης 1 ώρα και 30 λεπτά ανά παίκτη για όλη την παρτίδα και μισό λεπτό ανά κίνηση από την πρώτη κίνηση. Οι πρώτοι 2 γύροι θα εχουν χρόνο σκέψης 1 ώρα ανά παίκτη για όλη την παρτίδα και μισό λεπτό ανά κίνηση από την πρώτη κίνηση Θα διεξαχθεί σε ένα όμιλο για παιδιά κάτω των 12 ετών (γεννηθέντες 1996 και μετά)

    Πρόγραμμα: 1ος γύρος: Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008 ώρα 5:00 μ.μ.

    2ος γύρος: Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008 ώρα 7:30 μ.μ.

    3ος γύρος: Τρίτη 10 Ιουνίου 2008 ώρα 5:30

    4ος γύρος: Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008 ώρα 5:30

    5ος γύρος; Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008 ώρα 5:30

    6ος γύρος: Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008 ώρα 5:30

    Χώρος διεξαγωγής αγώνων: Εντευκτήριο του Σ.Ο.Αιγάλεω (Ιερά Οδός 294 Εμπορικό Κέντρο la mirage 1ος όροφος Τηλ. 210-5910421)

    Συμμετοχή: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές και οι σκακίστριες ανεξαρτήτως βαθμού αξιολόγησης, κατηγορίας ή τίτλου. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να έχουν δοθεί μέχρι την προηγούμενη για τη χωρίς καθυστέρηση έναρξη του 1ου γύρου.

    Έπαθλα: Τα τρία πρώτα αγόρια και τα τρία πρώτα κορίτσια θα βραβευτούν με κύπελλα

    Επιπλέον, μετάλλια θα δοθούν στους 3 πρώτους κάτω των 10 ετών και στους τρεις πρώτους κάτω των 8 ετών.

    Kανείς δε δικαιούται πάνω από ένα έπαθλο.

    Κριτήρια Ισοβαθμίας: α) Buchholz

    β) Βαθμολογική Πρόοδος

    Πληροφορίες: Γιάννης Σπυρακόπουλος Τηλ 2105989377και 6947729930

  29. dokiskai said

    Με νικητή τον Κώστα Κεσόγλου ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του τουρνουά kappa-33 στην Καλλιθέα. Αναλυτικά αποτελέσματα γύρο προς γύρο θα βρείτε στη διεύθυνση http://kappachess.wordpress.com, τον αναλυτικό πίνακα της τελικής βαθμολογίας στη διεύθυνση http://kallitheachess.googlepages.com/kappa-033.mht.

  30. Τζερμιαδιανός Άγγελος said

    Σήμερα λήγει η προθεσμία συμμετοχών στο τουρνουά του ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ με elo>1800, οπότε όποιος ενδιαφέρεται να δηλώσει έστω και την τελευταία στιγμή, αυτή ήρθε!
    Έχουν μαζευτεί 25 άτομα με μ.ο ελο περίπου στο 2050 και το τουρνουά προβλέπεται συναρπαστικό!

    Πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας:
    http://www.athenschess.gr

    Με σκακιστικούς χαιρετισμούς

    Τζερμιαδιανός Άγγελος

  31. Τζερμιαδιανός Άγγελος said

    Με τη συμμετοχή 34 παικτών ξεκινάει σήμερα το τουρνουά του ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ με elo>1800. Ο μέσος όρος elo διαμορφώνεται στο 2030.
    Ακολουθεί η κλήρωση του πρώτου γύρου.

    TASSOPOULOS – GEROUKALIS
    VRETTOS-KOKOLIAS
    KOSTOUROS-KEFALAS
    NTATSIS – ILANDZIS
    DRAKOPOULOS – NIKOLAIDIS MARIANIDIS – DELITHANASIS
    VALDEN – ANTONIADIS
    SIAPARINAS – ANAIROUSIS
    GALANOS – GEORGIOPOULOS
    FEIDAKIS ANDREAS – TEPELENIS
    SPIROPOULOS – TYRALIS
    HATZIGEORGIOU – PAPAHRISTOUDIS
    KLIMIS – TOURKOLIAS
    PAOURIS – TSIMBOUKIDIS
    SIDERIS – FANOURGAKIS
    ETZOGLOU – ZANNIAS
    MBASKAS – PSAROUDA

  32. Tepefan said

    e-e-e,
    o-o-o,
    Niko Tepeleni,
    par’to kai ayto!

  33. Admin said

    Δελτίο Τύπου για το ανοικτό rapid τουρνουά που έγινε στο Ρίο την Κυριακή 1 Ιουνίου: http://riochess.blogspot.com/2008/06/rapint-1-2008.html

  34. marios said

    Η πορεία του Τασσόπουλου προς την κορυφή δεν θα ανακοπεί από καθυστερημένες κληρώσεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    Τον νου σας…

  35. ser gkai said

    Kamia endiktiki simmetoxi apo to open sto iraklio den skopevoun na valoun???…etsi gia na doume ligo tous antipalous pros ton titlo

  36. marios said

    Ασταμάτητος ο Τασσόπουλος στο καλοκαιρινό τουρνουά ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ
    εεε-οοο πήρε και τον δεύτερο και είναι θωρηκτό
    Τασσόπουλε γερά πάρτους τα μυαλά

  37. marios said

    Δρακόπουλε ετοιμάσου έρχεται η σειρά σου

  38. Yiannena said

    Λείπει ο Ούνος, χορεύουν τα ποντίκια!

  39. ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ said

    Κλήρωση 5ου γύρου τουρνουά ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ <1800

    1. TASSOPOULOS MARIOS – DRAKOPOULOS ANASTASIOS
    2. GALANOS DIMITRIOS – KOSTOUROS ALEXANDROS
    3. SPIROPOULOS PANAGIOTIS – DELITHANASIS DIMITRIOS
    4. PAPAHRISTOUDIS ANASTASIOS – VALDEN PETROS
    5. KLIMIS LAERTIS – KOKOLIAS KONSTANTINOS
    6. NTATSIS GEORGIOS – ANAIROUSIS PANAG
    7. ILANDZIS SPYRIDON – TEPELENIS NIKOLAOS
    8. FEIDAKIS ANDREAS – ZANNIAS SPYRIDON
    9. HATZIGEORGIOU MIHAIL – GEROUKALIS ATHANASIOS
    10. NIKOLAIDIS GEORGIOS – TYRALIS HRISTOS
    11. SIAPARINAS KONSTANTINOS – PSAROUDA ELENI
    12. PAOURIS NIKOLAOS – TOURKOLIAS DIMITRIOS
    13. SIDERIS THEODOROS – MARIANIDIS DIMITRIOS
    14. KEFALAS SPYRIDON – FANOURGAKIS KONSTANTINOS
    15. ETZOGLOU EFTHIMIOS – GEORGIOPOULOS HAR
    33. NIKOLAIDOU ELENI Bye

    Καλές παρτίδες σε όλους. Για να δούμε ποιος θα σταματήσει τον ασυγκράτητο SUPER MARIO!!!

  40. RIOCHESS said

    ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΙΟ 2008

    ΠΡΟΚΡΙΜΜΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΙΚΑΡΙΑΣ 2008

    20 ΕΩΣ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008

    ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ RIO BEACH

    Το ΔΣ του Σκακιστικού Ομίλου Ρίου αποφάσισε την αλλαγή του προγράμματος του τουρνουά, λόγω της παράτασης των εξετάσεων των γυμνασίων και λυκείων του νομού Αχαΐας.

    Οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008.

    Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Γιώργο Γεωργόπουλο στο τηλ. 6945307897 και στο e-mail riochess@gmail.com Τα υπόλοιπα άρθρα της προκήρυξης παραμένουν ως έχουν.

    Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΣΟ ΡΙΟΥ: http://riochess.blogspot.com

    Με σκακιστικούς χαιρετισμούς
    Για το Δ.Σ.
    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΛΟΒΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

  41. Admin said

    Με 242 συμμετοχές από 3 χώρες ξεκίνησε το 12ο open του Νέου Ηρακλείου. Τα μεγάλα φαβορί είναι ο Α. Ραχμάνοβ (GM 2508 Ρωσία), ο δικός μας ΙΜ Κ. Μουτούσης και ο Α. Σεργκέεβ (FM 2354 Kαζακστάν). Η επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων: http://www.skaki.gr/12open/index.html

  42. Σκακιστικό Φεστιβάλ Ίκαρος 2008 said

    Σκακιστικό Φεστιβάλ “Ίκαρος 2008”

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ισχυρές συμμετοχές στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αιγαίου

    Ιδιαίτερα ενδιαφέρον από πλευράς δυναμικότητας αναμένεται το φετινό Διεθνές Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αιγαίου 2008 που αποτελεί την κύρια εκδήλωση του φετινού σκακιστικού φεστιβάλ “Ίκαρος 2008” και θα διεξαχθεί το διάστημα 12-20 Ιουλίου στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους οι εξής ισχυροί σκακιστές:

    Evgeny Postny (GM, ISR, 2649), Χριστόδουλος Μπανίκας (GM, GRE, 2600), Andrey Rychagov (GM, RUS, 2565), Robert Markus (GM, SRB, 2557), Alexander Shneider (GM, UKR, 2537), Γιάννης Νικολαΐδης (GM, GRE, 2516), Sergey Zagrebelny (GM, UZB, 2480), Krum Georgiev (GM, BUL, 2452), Shojat Ghane (GM, IRN, 2424), Petar Velikov (GM, BUL, 2414), Thomas Henrichs (IM, GER, 2497), Sebastian Siebrecht (IM, GER, 2490), Nikolov Momchil (IM, BUL, 2488), Bjorn Brinck-Claussen, (DEN, IM, 2306),

    Και στις γυναίκες όμως οι συμμετοχές είναι ενδιαφέρουσες και αναμένεται έντονος συναγωνισμός:

    Irina Zakurdjaeva (WGM, RUS, 2296), Darja Kaps (WGM, SLO, 2287), Ana Srebrnic (WGM, SLO, 2283), Yana Melnikova (WGM, RUS, 2259), Elitsa Raeva (WFM, BUL, 2258), Olga Dolzhikova (WGM, UKR, 2256), Liubov Kostiukova (IM, UKR, 2247)

    Επίσης ενδιαφέρον να συμμετάσχουν, χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιώσει μέχρι τώρα τη συμμετοχή τους έχουν εκφράσει και οι GM: Alexander Shabalov (4 φορές πρωταθλητής Η.Π.Α.), Dmitry Svetuskin (πολυνίκης του τουρνουά), Robert Fontaine, Yaroslav Zinchenko, Ramil Hasangatin, Bartek Heberla, Valery Yandemirov.

    Πέρα, πάντως, από τις ισχυρές συμμετοχές, πόλο έλξης για τους σκακιστές αποτελούν οι ομορφιές της ίδιας της Ικαρίας που προσφέρεται για ήρεμες και οικογενειακές διακοπές χωρίς να της λείπει η νυχτερινή ζωή, το οικονομικό πακέτο διαμονής που προσφέρει η διοργάνωση και, φυσικά, η φιλική και χαλαρή ατμόσφαιρα που επικρατεί κατά τη διάρκεια των αγώνων με τον Άγιο Κήρυκο να μετατρέπεται σε σκακιστικό θέρετρο .

    Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον κ. Σάββα Κυριάκου (210-5010871, 6932-478386 5-9 μ.μ.), στο e-mail: ikaros@chess.gr και στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://www.chess.gr/ikaros . Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το νησί της Ικαρίας θα βρείτε επίσης στην ιστοσελίδα: http://www.island-ikaria.com.

    Σας περιμένουμε όλους στην Ικαρία!

    Η οργανωτική επιτροπή

  43. Admin said

    Ανακοινώθηκε επίσης και το διεθνές όπεν της Μυτιλήνης το οποίο μετά από πολλά χρόνια επανέρχεται φέτος, 21-28 Ιουλίου: http://www.greekchess.com/forum/mytil08.pdf

  44. RIOCHESS said

    ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΡΙΟΥ Ο « ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ »
    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 38 26504 ΡΙΟ ΤΗΛ. 6944856296, 6945307897

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Με την συμμετοχή 35 νέων σκακιστών-στριων από 7 σωματεία ξεκίνησε το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΡΙΟ 2008 που διοργανώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Ρίου.
    Πιο συγκεκριμένα:
    α/α
    Σωματείο
    Συμμετοχές
    1
    ΣΟ ΡΙΟΥ
    11
    2
    ΣΟ ΠΑΤΡΩΝ
    8
    3
    ΝΕΠ
    7
    4
    ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΛΟΠΑΣ
    4
    5
    ΣΟ ΙΚΑΡΙΑΣ
    2
    6
    ΑΣΟ ΑΙΓΙΟΥ
    2
    7
    ΕΚΝΑ
    1
    Οι συμμετοχές αναλυτικά είναι:
    Ονοματεπώνυμο
    ΕΛΟ
    Σωματείο
    ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
    1420
    ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΤΡΩΝ
    ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
    1375
    ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΤΡΩΝ
    ΣΑΜΑΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
    1320
    ΣΟ ΠΑΤΡΩΝ
    ΤΕΡΖΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ-ΣΤΑΜΑΤΗΣ
    1295
    ΣΟ ΠΑΤΡΩΝ
    ΒΑΖΟΥΡΑ ΕΙΡΗΝΗ
    1275
    ΣΟ ΙΚΑΡΙΑΣ “Ι. ΤΖΕΛΕΠΗΣ”
    ΠΑΧΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ
    1235
    ΑΣΟ ΑΙΓΙΟΥ
    ΒΑΖΟΥΡΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ
    1130
    ΣΟ ΙΚΑΡΙΑΣ “Ι. ΤΖΕΛΕΠΗΣ”
    ΣΜΠΟΥΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    1120
    ΣΟ ΠΑΤΡΩΝ
    ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ
    1115
    ΣΟ ΡΙΟΥ “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    1100
    ΣΟ ΡΙΟΥ “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    1095
    ΣΟ ΡΙΟΥ “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
    1085
    ΣΟ ΠΑΤΡΩΝ
    ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    1015
    ΑΘΛ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    ΜΑΡΑΘΙΑΣ ΠΑΝΟΣ
    1015
    ΣΟ ΡΙΟΥ “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    1015
    ΣΟ ΠΑΤΡΩΝ
    ΑΝΔΡΕΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    1010
    ΑΘΛ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    ΜΑΤΖΑΚΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    1010
    ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΤΡΩΝ
    ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
    1010
    ΑΣΟ ΑΙΓΙΟΥ
    ΣΠΗΛΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
    1010
    ΑΘΛ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
    1005
    ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΤΡΩΝ
    ΚΑΖΑΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    1005
    ΑΘΛ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    ΚΑΡΒΟΥΝΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
    1005
    ΣΟ ΡΙΟΥ “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    ΤΖΙΦΕΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
    1005
    ΣΟ ΡΙΟΥ “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    ΤΖΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    1005
    ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΤΡΩΝ
    ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
    1005
    ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΤΡΩΝ
    ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
    1000
    ΣΟ ΠΑΤΡΩΝ
    ΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ
    1000
    ΣΟ ΠΑΤΡΩΝ
    ΜΑΡΑΘΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
    1000
    ΣΟ ΡΙΟΥ “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    ΣΜΠΟΥΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
    1000
    ΣΟ ΠΑΤΡΩΝ
    ΤΖΟΥΡΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
    1000
    ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΤΡΩΝ
    ΚΑΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
    0
    ΣΟ ΡΙΟΥ “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    ΚΟΡΟΝΤΖΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
    0
    ΣΟ ΡΙΟΥ “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    ΚΟΡΟΝΤΖΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ
    0
    ΣΟ ΡΙΟΥ “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    ΝΤΑΛΑΧΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    0
    ΣΟ ΡΙΟΥ “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
    0
    ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑ

    Η παρουσίαση των αγώνων γίνεται από τις ηλεκτρονικές σελίδες:
    http://www.riochess.blogspot.com ( όπου παρουσιάζονται και ορισμένες από τις πιο ενδιαφέρουσες παρτίδες κάθε γύρου ).
    http://www.patrachess.gr
    http://www.athlopaidies.gr

  45. koulaxouzidis said

    Ανοικτό Ατομικό Πρωτάθλημα ΤΕΣΣΑΣ 2008

    Round 2

    Bo. SNo. Name Pts Res. Pts Name SNo.
    1 9 ΑΝΕΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1 – 1 ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ 2
    2 5 POLENA THOMAQ 1 – 1 ΔΟΥΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ 8
    3 7 ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 1 – 1 ΛΑΨΑΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 13
    4 1 ΕΥΘΥΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ½ – ½ ΚΟΥΡΟΥΜΠΑΣ ΚΟΣΜΑΣ 12
    5 3 ΚΟΥΛΑΞΟΥΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ½ – ½ ΜΠΑΛΟΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 6
    6 15 ΡΟΥΜΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ½ – ½ ΑΡΟΥΝΗΣ ΛΟΥΚΑΣ 10
    7 16 ΤΣΟΥΝΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ 0 – 0 ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 4
    8 11 ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 0 – 0 ΑΛΜΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 18
    9 17 ΧΑΝΙΟΓΛΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗΣ 0 0 ΠΗΤΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 14

    Program Swiss-Manager developed and copyright © by DI.Heinz Herzog

  46. Admin said

    Ο Ρώσος GM Alexander Rakhmanov επικράτησε στο 12ο open του Νέου Ηρακλείου με 8 βαθμούς σε 9 αγώνες. Ακολούθησαν ο Α. Sergeev (KAZ 2354) και ο ΙΜ Κώστας Μουτούσης με 7,5 και 7 βαθμούς αντίστοιχα.

    Παρτίδες από το τουρνουά:
    http://www.greekchess.com/viewer/deluxe/neo_her8.html

    Επίσημο website: http://www.skaki.gr/12open/index.html

  47. ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ said

    Χθεσινά αποτελέσματα στον 6ο γύρο του τουρνουά του Παγκρατίου / Kαισαριανής:

    Κωστούρος – Τασσόπουλος 1-0
    Δρακόπουλος – Βαλντέν 1/2-1/2
    Δεληθανάσης – Ντάτσης 1-0
    Τεπελένης – Γαλανός 1-0
    Κοκόλιας – Γ. Νικολαϊδης 1-0
    κτλ.

    Η βαθμολογία στην κορυφή πριν τον 7ο και τελευταίο γύρο (Τρίτη 1 Ιουλίου):

    1-2. Δεληθανάσης και Κωστούρος 5
    3-6. Τασσόπουλος, Δρακόπουλος, Βαλντέν, Τεπελένης 4,5

  48. ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ said

    Στον χθεσινό 7ο (τελευταίο) γύρο του Θερινού Open ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ, είχαμε:

    Βαλντέν – Κωστούρος ½ – ½, Τασσόπουλος – Δεληθανάσης ½ – ½ (σύντομη), Δρακόπουλος – Τεπελένης 0-1, Φειδάκης – Κοκόλιας 0-1, Σπυρόπουλος – Παπαχριστούδης 1-0, Ντάτσης – Χ’γεωργίου 0-1 χ.α, Σιαπαρίνας – Ιλαντζής 0-1, Γαλανός – Κλήμης 1-0, Γ. Νικολαΐδης (3) – Ζαννιάς (2½) 0-1, Αναιρούσης – Τυράλης 1-0…

    Η τελική βαθμολογία σε 7 αγώνες:
    1-3) Κωστούρος, Δεληθανάσης, Τεπελένης με 5½ (η κατάταξη με τα κριτήρια)
    4-7) Τασσόπουλος, Βαλντέν, Κοκόλιας, Σπυρόπουλος με 5
    8-9) Δρακόπουλος και Χατζηγεωργίου με 4½
    10-11) Ιλαντζής και Γαλανός με 4 κ.ά.

    Με την παρουσία του Προέδρου Χρ. Γερογιάννη και του Αντιπροέδρου Άγγ. Τζερμιαδιανού έγινε και η τελετή λήξης και απονομή των επάθλων. Ακολούθησε η καθιερωμένη ταβέρνα και πολλοί από τους παίκτες εξέφρασαν την ευχή το τουρνουά να επαναληφθεί σύντομα!

  49. Admin said

    Ξεκίνησαν τα φετινά διεθνή τουρνουά Summer Cup και Ίκαρος. Απ’ευθείας links υπάρχουν από την κεντρική σελίδα http://www.greekchess.com για τις ιστοσελίδες και των δύο διοργανώσεων, όπως και για πολλά σημαντικά τουρνουά που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα!

  50. Admin said

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

    Επιτυχία σε όλα τα επίπεδα σημείωσαν οι Διεθνείς Σκακιστικές Εκδηλώσεις «Ίκαρος 2008», οι οποίες κορυφώθηκαν στον Άγιο Κήρυκο με τη διεξαγωγή του Ανοιχτού Πρωταθλήματος Αιγαίου.Η φετινή ήταν η 31η διοργάνωση και παρά το γεγονός ότι ο Ιούλιος είναι πολύ φορτωμένος αγωνιστικά (προηγήθηκαν τα Πανελλήνια Νεανικά, το Διασυλλογικό Κύπελλο και η Α΄ Εθνική, ταυτόχρονα γίνονταν άλλο διεθνές τουρνουά στη Χαλκιδική και αμέσως μετά άρχιζαν άλλα δύο, τη Λέσβο και στην Κρήτη), η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Αγωνίστηκαν 150 παίκτες από 13 χώρες, ενώ εκπροσωπήθηκαν 52 Ελληνικά σκακιστικά σωματεία! 80 σκακιστές είχαν διεθνή βαθμό αξιολόγησης και εξ αυτών οι 16 κατείχαν διεθνή τίτλο (4 γκραν μετρ, 4 γκραν μετρ γυναικών, 7 διεθνείς μετρ, 1 μετρ ΦΙΝΤΕ γυναικών). Το ένα τρίτο των παικτών ήταν έφηβοι και το φάσμα ηλικιών επεκτείνονταν από τα 8 έως τα 79 έτη!

    Πρώτoς ο Μπανίκας
    Ύστερα από πολλά χρόνια επικράτησης ξένων παικτών φέτος χειροκροτήσαμε στην πρώτη θέση τον Έλληνα πολυπρωταθλητή Χρήστο Μπανίκα. Συγκέντρωσε 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, όσους και ο Σέρβος Μάρκους, ο οποίος υστερούσε στα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας και περιορίστηκε στην 2η θέση. Ακολούθησαν με 7 βαθμούς ο Ισραηλινός Πόσντι, οι Γερμανοί Χένριτς και Σιέμπρεχτ και ο Μαυροβούνιος Λέκιτς.Από 6,5 βαθμούς συγκέντρωσαν οι Σνάιντερ (Ουκρανία), Λουμπζίνσκι (Πολωνία), Νικόλοβ (Βουλγαρία), Κοστιούκοβα (Ουκρανία – 1η σκακίστρια), Μελίνκοβα (Ρωσία – 2η), Ζακουρντιάεβα (Ρωσία – 3η), Σρέμπριντς (Σλοβενία – 4η), Δούνης (2ος Έλληνας), και Μπαρμπαγιάννης (3ος Έλληνας). Πρώτη Ελληνίδα με 5,5 βαθμούς αναδείχθηκε η Μ. Παγκαλή. Μεταξύ των βετεράνων διακρίθηκαν ο Δανός Μπρινκ Κλάουζεν (6 βαθμοί), ο Ι. Σταματόπολυλος (6) και ο Π. Μπαλάσκας (5,5). Καλύτεροι νέοι κάτω των 20 ετών ήταν ο Πολωνός Λουμπζίνσκι (6,5 βαθμοί), η Ρωσίδα Μίνινα (5,5) και ο Καπογιαννάτος (5). Καλύτεροι κάτω των 18 οι Τσιροπούλας, Β. Μπάμπος (από 5,5), Ξυλογιαννόπουλος, Καραουλάνης, Μπλατσή και Αγγελή (από 5). Στους κάτω των 16 ξεχώρισαν οι Δούνης, Μπαρμπαγιάννης (από 6,5), Κώστας (6), Αγγελής (5), Κορώνας και Κοντογιάννη (από 5). Πρώτοι κάτω των 14 οι Μπουτσιούκης, (5,5) Καραπιπέρης, Δουλίδης (από 4,5) και πρώτοι κάτω των 12 οι Τόμπρος (5,5), Κοντογιάννης (4,5), Τσουκαράκη (4), Χαλιορής (3,5), Βλάχου, Δούνη, Πρόκος και Ραχμανίδης (από 3). Στην κατηγορία κάτω των 10 ετών ξεχώρισαν οι Δρακόπουλος (4), Ειρ. Λιάπη (3,5), Τσαματσούλης και Τσιαμαντάνη (από 3). Στην κατηγορία κάτω των 8 ετών πρώτευσε ο Ανδρεαδάκης με 2,5 βαθμούς.Πρωταθλητής Αιγαίου αναδείχθηκε ο Αλ. Κουκουφίκης με 6 βαθμούς. Τις επόμενες θέσεις κατέλαβαν οι Δ. Καπαγιαννίδης (5,5), Ν. Ξενάκης και Γ. Τέσκος (από 5). Πρωταθλήτρια Αιγαίου είναι η Ειρ. Φραγκιαδάκη με 3. Στην επόμενη θέση ισοβάθμησαν η Μ. Κεφάλου, Α. Σιάκα και Στ. Κούβαρη με 2,5 βαθμούς. Καλύτεροι Αιγαιοπελαγίτες έφηβοι αναδείχθηκαν οι Δουλίδης (4,5 βαθμοί), Γιαλιάς (4), Χαλιορής και Στ. Κέφαλος (από 3,5).

    Κρατική αδιαφορία
    Το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Αιγαίου και τις παράλληλες εκδηλώσεις «Ίκαρος» διοργάνωσαν ο Δήμος Αγίου Κηρύκου και ο Σκακιστικός ΄Όμιλος Ικαρίας. Τρανταχτή ήταν η απουσία οποιασδήποτε κρατικής επιχορήγησης, αλλά και οποιασδήποτε ηθικής στήριξης από την επίσημη πολιτεία. Οι σκακιστές απευθύνθηκαν ακόμα και στον πρωθυπουργό, για να προτρέψει την αθλητική ηγεσία, καθώς και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια. Αποτέλεσμα δεν υπήρξε και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτό οφείλεται στην αδιαφορία και του πρωθυπουργού ή αν δεν εισακούονται οι πρωθυπουργικές παραινέσεις… Ύστερα μάλιστα από την έκκληση των σκακιστών προς τον πρωθυπουργό. για ηθική και υλική στήριξη των εκδηλώσεων. μόνον ως προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά του υφυπουργού Αιγαίου, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι τις 4 τελευταίες ημέρες των αγώνων βρίσκονταν στην Ικαρία, όχι μόνον δεν παραβρέθηκε στην τελετή λήξης, αλλά απαξίωσε να επισκεφθεί έστω και για λίγα λεπτά τον αγωνιστικό χώρο, τιμώντας τους 150 Έλληνες και ξένους σκακιστές που συμμετείχαν στην κορυφαία σκακιστική εκδήλωση του Αιγαίου. Μια εκδήλωση που προβάλει την Ικαρία, το Αρχιπέλαγος, αλλά και γενικότερα την Ελλάδα. Πρέπει δε να επισημάνουμε ότι την αξία της εκδήλωσης την είχε αναγνωρίσει πρώτος ο αείμνηστος υπουργός Αιγαίου Γεώργιος Μισαηλίδης και την υποστήριζε με την προσωπική του παρουσία, με υλική βοήθεια και με κάθε πρόσφορο μέσον!

    Τελετή λήξης
    Λιτή, αλλά σε εγκάρδιο κλίμα ήταν η τελετή λήξης των αγώνων. Ο Έπαρχος Ικαρίας Νίκος Ροζίνος, ο Δήμαρχος Αγίου Κηρύκου Σπύρος Τέσκος, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσαρνάς και εκπρόσωποι σκακιστικών σωματείων απένειμαν τα κύπελλα και τα μετάλλια στους παίκτες που διακρίθηκαν. Χαρακτηριστική ήταν η στιχομυθία του νικητή των αγώνων με τον Δήμαρχο. Ο Χρήστος Μπανίκας, αφού χαρακτήρισε τους αγώνες της Ικαρίας «σταθερή αξία», ανέφερε ότι πρωτοήλθε σε ηλικία 12 ετών και ότι από τότε αγωνίζεται τακτικά. Διηγήθηκε όμορφες στιγμές αυτής της περιόδου, αλλά και ιδιαίτερα δύσκολες, όπως ήταν η καταστρεπτική πυρκαγιά του 1993 που κόστισε τις ζωές 13 ανθρώπων και που για την κατάσβεσή της είχαν πρωτοστατήσει πολλοί σκακιστές. Ο κ. Τέσκος, αφού τον συνεχάρη, επισήμανε την αγάπη με την οποία αγκαλιάζει ο Δήμος τις εκδηλώσεις, αλλά και την ανάγκη για οικονομική βοήθεια από την Νομαρχία Σάμου, καθώς και από κρατικούς φορείς. Στον αποχαιρετισμό μεταξύ διοργανωτών και παικτών κυριάρχησε ξανά η φράση: «του χρόνου πάλι εδώ»!

  51. RIOCHESS said

    RIOCHESS FESTIVAL 24-27 JULY 2008
    Με την συμμετοχή 54 σκακιστών και σκακιστριών από 19 σωματεία ξεκίνησε το RIOCHESS FESTIVAL που διοργανώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Ρίου ο Άγιος Γεώργιος στο ξενοδοχείο RIOBEACH.

    Μετά και τον δεύτερο γύρο προηγούνται με δύο βαθμούς οκτώ σκακιστές: Καραπάνος Νίκος, Πιτσέλης Γρηγόρης, Σταυρακάκης Βασίλης, Σπηλιόπουλος Αλέξης, Παυλίδης Δημήτρης, Μασούρος Παναγιώτης, Καλέργης Νίκος και Παπανδρέου Νίκος.

    Οι συμμετοχές, τα αποτελέσματα, την κλήρωση του τρίτου γύρου και τη βαθμολογία βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΣΟ ΡΙΟΥ: http://riochess.blogspot.com

  52. RIOCHESS said

    RIO CHESS FESTIVAL, 24-27 JULY 2008

    Με τις συναντήσεις του 3ου και 4ου γύρου συνεχίστηκε το RIO CHESS FESTIVAL που διοργανώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Ρίου ο Άγιος Γεώργιος στο ξενοδοχείο RIO BEACH.

    Μετά το πέρας του 4ου γύρου προηγείται ο Σταυρακάκης Βασίλης με 4 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν οι: Σπηλιόπουλος Αλέξης,Καρανικόλας Δημήτρης και Πιτσέλης Γρηγόρης με 3,5 βαθμούς. Ακολουθούν με 3 βαθμούς οι: Καραπάνος Νίκος, Μπαρμπής Θανάσης, Γομάτος Λεωνίδας, Παυλίδης Δημήτρης, Μασούρος Παναγιώτης, Μπαχάρ Μωσσέ, Γεωργιόπουλος Χαράλαμπος, Γκορτσίλας Ηλίας, Παναγιωτόπουλος Λεωνίδας και Μπαλόκας Δημήτρης.

    Για να δείτε τα μέχρις ώρας αποτελέσματα, την βαθμολογία, την κλήρωση του 5ου γύρου, παρτίδες και φωτογραφίες επισκεφτείτε την ηλεκτρονική σελίδα του ΣΟ ΡΙΟΥ: http://riochess.blogspot.com

  53. RIOCHESS said

    RIO CHESS FESTIVAL, 24-27 JULY 2008

    Με τις συναντήσεις του 5ου και 6ου γύρου συνεχίστηκε το RIOCHESS FESTIVAL που διοργανώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Ρίου ο Άγιος Γεώργιος στο ξενοδοχείο RIOBEACH. Μετά από συναρπαστικές αναμετρήσεις και σημαντικές εκπλήξεις , συγκατοικούν στην 1η θέση με 5 βαθμούς οι: Σταυρακάκης Βασίλης και Σπηλιόπουλος Αλέξης. Ακολουθούν με 4,5 βαθμούς οι: Πιτσέλης Γρηγόρης, Καρανικόλας Δημήτρης, Παυλίδης Δημήτρης, Μασούρος Παναγιώτης, Μπαρμπής Θανάσης και Μπαλόκας Δημήτρης. Πιο πίσω με 4 βαθμούς βρίσκονται οι: Γομάτος Λεωνίδας, Μπαχάρ Μωσσέ, Παναγιωτόπουλος Λεωνίδας, Γκορτσίλας Ηλίας, Παπανδρέου Νίκος και Ασβεστόπουλος Χρίστος.

    Στον 7ο και τελευταίο γύρο ξεχωρίζουν οι συναντήσεις: Σπηλιόπουλος Αλέξης – Σταυρακάκης Βασίλης, Καρανικόλας Δημήτρης – Μασούρος Παναγιώτης, Πιτσέλης Γρηγόρης – Μπαρμπής Θανάσης, και Μπαλόκας Δημήτρης – Παυλίδης Δημήτρης.

    Αναλυτικές πληροφορίες για τα αποτελέσματα, την βαθμολογία, παρτίδες και την κλήρωση του 7ου γύρου βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΣΟ ΡΙΟΥ: http://riochess.blogspot.com

  54. Admin said

    Αγώνες επίδειξης σιμουλτανέ στη Χαλκίδα

    Η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας “Παλαμήδης ο Ευβοεύς”, σε συνεργασία με το Δήμο Χαλκίδας, διοργάνωσε αγώνες σιμουλτανέ στις 26 Ιουλίου 2008, ημέρα Σάββατο και ώρα 20:45 στο Στρογγυλό στην παραλία της Χαλκίδας, με θέα τον απέραντο Ευβοϊκό. Την επίδειξη πραγματοποίησαν ο GM Στράτος Γρίβας και η WGM Άννα-Μαρία Μπότσαρη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο παλαίμαχος Χαλκιδαίος σκακιστής Νίκος Γιαμαρέλλος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Τσουνής και πλήθος κόσμου.

    Ο Στράτος Γρίβας αντιμετώπισε 22 σκακιστές (19 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα) και η Άννα-Μαρία Μπότσαρη 26 (25 νίκες, 1 ισοπαλία), δηλαδή συμμετείχαν συνολικά 48 σκακιστές και σκακίστριες. Δεν κατέστη δυνατό να αγωνιστούν αρκετοί ακόμα που περίμεναν στην λίστα αναμονής.

    Aπό την εκδήλωση ακολουθεί η νίκη του τοπικού σκακιστή Κ. Κόρδη επί του GM Στράτου Γρίβα:

    Ε. Grivas (2490) – Κ. Kordis (2216)
    Ηalkida simultane, 26.07.2008

    1.d4 Nf6 2.c4 g6 3.Nc3 Bg7 4.e4 d6 5.Nf3 0-0 6.h3 Na6 7.Bg5 Qe8 8.g4 c5 9.Bg2 h6 10.Be3 cxd4 11.Nxd4 Nd7 12.0-0 Ne5 13.Qe2 Nc6 14.Rad1 Nc7 15.Nd5 Nxd5 16.exd5 Nxd4 17.Bxd4 Bf6 18.Rfe1 Bd7 19.Bxf6 exf6 20.Qd2 Qc8 21.Qxh6 Qxc4 22.Re7 Rae8 23.Rxd7?? Qa4 24.Rxb7 Qxd1+ 25.Kh2 Qd4 26.Qh4 Re2 27.Qg3 Rc8 0-1

    Περισσότερα: http://www.skakistikiakadimia.gr

  55. RIOCHESS said

    Με τις συναντήσεις του 7ου γύρου ολοκληρώθηκε το RIO CHESS FESTIVAL που διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Ρίου ο Άγιος Γεώργιος στο ξενοδοχείο RIO BEACH.

    Στην κορυφή ισοβάθμησαν τρεις σκακιστές με 5,5 βαθμούς και σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας η τελική σειρά κατάταξης είναι: 1ος Σταυρακάκης Βασίλης, 2ος Σπηλιόπουλος Αλέξης, 3ος Πιτσέλης Γρηγόρης. Αμέσως μετά με 5 βαθμούς ακολουθούν σύμφωνα με την σειρά κατάταξης οι: 4ος Καρανικόλας Δημήτρης, 5ος Μασούρος Παναγιώτης, 6ος Παυλίδης Δημήτρης, 7ος Μπαλόκας Δημήτρης, 8ος Μπαχάρ Μωσσέ, 9ος Ασβεστόπουλος Χρήστος.

    Στους νικητές μοιράσθηκαν χρηματικά έπαθλα ύψους 1050€. Αναλυτικά:
    1. Στον 1ο της γενικής κατάταξης Σταυρακάκη Βασίλη δόθηκαν 300€.
    2. Στον 2ο της γενικής κατάταξης Σπηλιόπουλο Αλέξη δόθηκαν 200€.
    3. Στον 3ο της γενικής κατάταξης Πιτσέλη Γρηγόρη δόθηκαν 150€.
    4. Στον 4ο της γενικής κατάταξης Καρανικόλα Δημήτρη δόθηκαν 100€.
    5. Στην 1η γυναίκα Βαζούρα Ελευθερία δόθηκαν 60€.
    6. Στον 1ο έφηβο κάτω των 18 ετών Μπαλόκα Δημήτρη δόθηκαν 60€.
    7. Στον 1ο κάτω των 1600 ELO Παναγιωτόπουλο Λεωνίδα δόθηκαν 60€.
    8. Στην 1η νεάνιδα κάτω των 18 ετών Παχάκη Χριστίνα δόθηκαν 60€.
    9. Στον 1ο παίδα κάτω των 14 ετών Κωνσταντόπουλο Νίκο δόθηκαν 60€.

    Διαιτητής των αγώνων ήταν ο κ. Κοντογιάννης Χρίστος. Αναλυτικές πληροφορίες για τα αποτελέσματα, την τελική βαθμολογία και παρτίδες βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΣΟ ΡΙΟΥ: http://riochess.blogspot.com

  56. eska said

    2ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΦΩΚΙΚΑ 2008» : 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2008

    ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

    ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ : Ελβετικό 6 γύρων
    ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ : 45 λεπτά και 30”
    ΕΠΑΘΛΑ: Συνολικά χρηματικά έπαθλα 2.350 €

    Αναλυτικά: 1ος 600€, 2ος 400€ , 3ος 300€, 4ος 250€,5ος 200€ , 6ος 150€ , 7ος 100€
    1η Γυναίκα 150€ , 1ος Νέος Κ. 20 100€ ,1ος Νέος Κ. 16 100€
    Στους 3 πρώτους νικητές των κατηγορίων 14, 12, 10 και 8 θα δοθούν δώρα.

    Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής : 6932380187, 6936706652, eska@eskachess.gr

    Διαδίκτυο: http://www.eskachess.gr

  57. Έφη Ανδρικοπούλου said

    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
    89ο ΟΠΕΝ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ELO (FIDE RATING)
    Από 6/9/2008 έως 27/9/2008

    ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Σκακιστικός Όμιλος Αμπελοκήπων
    Σκακιστικός Όμιλος «Θωμάς Γεωργίου»
    ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:Ελβετικό 7 γύρων
    ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Εντευκτήριο Σ.Ο. Αμπελοκήπων, Μακρυνίτσας 12-14,
    κάθετος λεωφόρου Πανόρμου έναντι Αγίου Δημητρίου,
    τηλ. 210-6433584 (Λεωφορεία: 046 από Πολυτεχνείο,
    Α7-Β7 από Κάνιγγος,813,Β5,230 – Τρόλεϊ: 18-19 από
    Μουσείο, 7,8,14 – Μετρό: σταθμός «Αμπελόκηποι»)
    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    ΑΓΩΝΩΝ: 1ος γύρος: Σάββατο 06-09-2008 5.30 μ.μ.
    συμπλ.γύρος: Δευτέρα 08-09-2008 5.30 μ.μ.
    2ος γύρος: Τετάρτη 10-09-2008 5.30 μ.μ.
    3ος γύρος: Σάββατο 13-09-2008 5.30 μ.μ.
    4ος γύρος: Τετάρτη 17-09-2008 5.30 μ.μ.
    5ος γύρος: Σάββατο 20-09-2008 5.30 μ.μ.
    6ος γύρος: Τετάρτη 24-09-2008 5.30 μ.μ.
    7ος γύρος: Σάββατο 27-09-2008 5.30 μ.μ.

    *Αναβολές δίδονται μόνο για σοβαρούς λόγους
    και διεξάγονται αυστηρά Δευτέρα & Πέμπτη.

    ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 2 ώρες για όλη την παρτίδα + 30″ σε κάθε κίνηση
    (η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική)
    ΔΙΚΑΙΩΜΑ
    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έχουν όλοι ανεξαρτήτως δυναμικότητας ή ένταξής
    τους σε σύλλογο, με παράβολο συμμετοχής 30€,
    καταβλητέο πριν από την έναρξη του 1ου γύρου.
    Έφηβοι-νεανίδες έως 18 ετών & τα οικονομικώς
    εντάξει μέλη των διοργανωτών συλλόγων: 15€

    ΕΠΑΘΛΑ: 1ος νικητής: χρυσό μετάλλιο & 300 €
    2ος νικητής: αργυρό μετάλλιο & 150 €
    3ος νικητής: χάλκινο μετάλλιο & 100 €
    1η γυναίκα: χρυσό μετάλλιο & 50 €
    1ος βετεράνος: χρυσό μετάλλιο & 50 €
    1ος άνευ δ.έλο: χρυσό μετάλλιο & 50 €
    1ος έφηβος-18: χρυσό μετάλλιο & σκακ.βιβλίο
    1η νεανίδα-18: χρυσό μετάλλιο & σκακ.βιβλίο

    **Έπαθλα δικαιούνται μόνον όσοι τερματίζουν.
    ΚΡΙΤΗΡΙΑ
    ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: Τα χρηματικά έπαθλα μοιράζονται ισόποσα.
    Για τα άλλα έπαθλα υπάρχουν τα εξής κριτήρια:
    1)Bucholz, 2)αριθμός νικών
    ΔΗΛΩΣΕΙΣ
    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στην διαιτητή Έφη Ανδρικοπούλου (κιν. 6909142729),
    στον όμιλο (210-6433584), στο andreffie@yahoo.gr
    ή online στην σελίδα http://www.skaki.net/ambelokipi.html

    ***Ανώτατo όριο: 80 άτομα-θα τηρηθεί προτεραιότητα.

  58. E.SK. AMFISSAS said

    2ο Ανοικτό Τουρνουά Φωκικά 2008
    Συμμετοχές έως 30/8

    Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ IRtg NRtg
    1. GM Gelashvili Tamaz 2612
    2. GM Ευστράτιος Γρίβας 2480
    3. IM Managadze Nikoloz 2444
    4. OM Ιγνατιάδης Κωνσταντίνος 2210
    5. EM Συμεωνίδης Ιωάννης 2195
    6. ΥΜ Καραπάνος Νικόλαος 2195
    7. FΜ Γκόγκολης Αλέξανδρος 2190
    8. ΟΜ Γεωργίου Κωνσταντίνος 2175
    9. ΟΜ Ιλαντζής Σπυρίδων 2175
    10. Δημόπουλος Συμεών 2080
    11. Πιτσέλης Γρηγόριος 2080
    12. Ζουρνατσίδης Ευγένιος 2055
    13. Τεγκελίδης Πέτρος 2055
    14. Κόκκαλης Βασίλειος 2045
    15. Γράψα Γεωργία 2025
    16. OM Φέστας Γεώργιος 2010
    17. ΥΜ Κάγκας Κωνσταντίνος 1985
    18. Αθανασιάδης Ανδρέας 1960
    19. Στεφανίδη Μαρία-Άννα 1955
    20. ΥΜ Κακκανάς Ευάγγελος 1945
    21. Ευθυμιάδης Ηλίας 1870
    22. Βαζούρας Θεόδωρος 1830
    23. Βλάχος Ελισσαίος 1800
    24. Δημόπουλος Νικόλαος 1785
    25. Καίσαρης Ευάγγελος 1695
    26. Ευθυμίου Γεώργιος 1690
    27. Θεοδωρόπουλος Νικόλαος 1660
    28. Υφαντής Ηλίας 1640
    29. Κυριανάκης Κωνσταντίνος 1620
    30. Ντίρλης Νικόλαος 1600
    31. Κυριαζής Δημήτριος 1565
    32. Μπαλόκας Δημήτριος-Κωνσταντίνος 1545
    33. Αναστασίου Αθανάσιος 1520
    34. Λιόσης Άγγελος 1490
    35. Κραβαρτόγιαννος Δρόσος 1465
    36. Cimina Andra 1405
    37. Πανάγου Παρασκευάς 1355
    38. Μουρτζούνη Μαρία 1340
    39. Κυριακίδης Αλέξανδρος 1335
    40. Βουτσινάς Κοσμάς 1325
    41. Βαζούρα Ελευθερία 1305
    42. Βαζούρα Ειρήνη 1250
    43. Ψαρομηλιγκος Κων/νος 1220
    44. Λατίφης Γεώργιος 1215
    45. Μαγκλάρας Θεμιστοκλής-Παναγιώτης 1205
    46. Ξυλογιάννης Δημήτριος 1205
    47. Δρακόπουλος Πολυχρόνης-Παναγιώτης 1200
    48. Βαζούρα Κωνσταντίνα 1180
    49. Καλλία Βασιλική 1165
    50. Βαζούρα Αφροδίτη-Χαραλαμπία 1130
    51. Κυριακίδης Βλαδίμηρος 1110
    52. Αυγέρη Ελένη 1105
    53. Παπακωνσταντίνου Δημήτριος 1100
    54. Σταματόπουλος Απόστολος 1095
    55. Κορνιώτης-Σταυρουλάκης Φίλιππος –Γεώργιος 1015
    56. Μπαμπούνης Γεώργιος 1015
    57. Καλόφωνος Παναγιώτης 1010
    58. Μπαμπούνης Αλέξανδρος 1010
    59. Σταματόπουλος Γεώργιος 1010
    60. Στεργίου Μιχαήλ-Βασίλειος 1010
    61. Ανδρέου Ευστάθιος- Ανδρέας 1005
    62. Κατσένιος Δημήτριος 1005
    63. Κυριακίδης Σέργιος 1005
    64. Κυριανάκης Παναγιώτης 1005
    65. Μαραθιάς Πάνος 1005
    66. Μοσκαχλαϊδής Χαράλαμπος- Μάριος 1005
    67. Πετώνης Παντελής 1005
    68. Τσαμαντάνη Ελένη-Μαρίνα 1005
    69. Τσινταβής Βασίλειος 1005
    70. Φούντας Ανδρέας 1005
    71. Αρούνης Λουκάς 1000
    72. Κοντογιάννης Βασίλειος 1000
    73. Κυτέα Ιωάννα-Μαρία 1000
    74. Μπάρδης Χαρίλαος-Παναγιώτης 1000
    75. Μπενέτος Μιχαήλ 1000
    76. Μπενέτος Σπυρίδων 1000
    77. Ξενάκη Δέσποινα 1000
    78. Παπαγεωργίου Λουκάς-Αλέξανδρος 1000
    79. Παπακωνσταντίνου Γεώργιος 1000
    80. Τσινταβή Αργυρή 1000

  59. ΙΕΚ Χαλκίδας said

    Ειδικότητα Προπονητής Σκάκι στο ΙΕΚ Χαλκίδας το Φθινόπωρο

    Μια από τις προσφερόμενες νέες ειδικότητες στο Δημόσιο ΙΕΚ Χαλκίδας για το φθινοπωρινό εξάμηνο κατάρτισης (2008Β) θα είναι κι αυτή του Προπονητή Σκάκι.
    Οι αιτήσεις εγγραφής θα γίνουν στις από 1 έως και 9 Σεπτεμβρίου 2008 ενώ τα μαθήματα, εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός σπουδαστών, θα ξεκινήσουν περί τα μέσα Οκτωβρίου 2008. Η διάρκεια της ειδικότητας είναι δύο (2) εξάμηνα (Οκτώβριος-Φεβρουάριος και Φεβρουάριος-Ιούνιος), ενώ τα μαθήματα θα είναι καθημερινά (έναρξη μετά τις 3.00 μ.μ.)
    Αίτηση εγγραφής στην ειδικότητα μπορούν να κάνουν όλοι όσοι έχουν απολυτήριο λυκείου. Το κόστος εγγραφής είναι 367 ευρώ για κάθε εξάμηνο (γίνονται όμως και εκπτώσεις για άτομα με χαμηλό εισόδημα, μέλη πολύτεκνων οικογενειών ή άτομα με ειδικές ανάγκες).
    Μετά τα μαθήματα και τις εξετάσεις ακολουθεί μια ειδική εξέταση πιστοποίησης. Η επιτυχία σε αυτή την εξέταση είναι απαραίτητη προκειμένου κάποιος να θεωρηθεί πιστοποιημένος και να πάρει Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης. Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι αναγνωρισμένο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σύμφωνα με το Π.Δ. 231/29-7-98, με το οποίο ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο η οδηγία 92/51/ΕΟΚ).
    Επιπλέον, μετά την επιτυχημένη περάτωση των μαθημάτων και των εξετάσεων και πριν τη λήψη του Διπλώματος Επαγγελματικής Κατάρτισης, οι απόφοιτοι της ειδικότητας μπορούν να συμμετάσχουν σε 6μηνη επιδοτούμενη πρακτική άσκηση (αποσβένοντας έτσι και μέρος του κόστους των διδάκτρων), η οποία καλύπτεται ασφαλιστικά και αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.
    Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι στο προσεχές διάστημα αναμένεται να “κλείσει” και το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων της ειδικότητας, που εκκρεμούσε μέχρι τώρα, με τη δημοσίευση του σχετικού προεδρικού διατάγματος.
    Τέλος, να σημειωθεί ότι για την παρακολούθηση τα των μαθημάτων δεν απαιτούνται εξειδικευμένες σκακιστικές γνώσεις αλλά, απλά, μια γενικότερη γνώση και κατανόηση του αντικειμένου αφού ο στόχος δεν είναι η κατάρτιση προπονητών για σκακιστές υψηλού επιπέδου αλλά προπονητών που θα μπορούν να διδάξουν κυρίως σε μαθητές και αρχάριους σκακιστές. Εξάλλου, περισσότερα από τα μισά μαθήματα της ειδικότητας είναι μαθήματα παιδαγωγικής και ψυχολογίας ενώ τα αμιγώς σκακιστικά μαθήματα είναι σχετικά λίγα.
    Η πρωτοβουλία για τη λειτουργία της ειδικότητας ανήκει στη Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας που φιλοδοξεί να στελεχώσει τμήματα προπόνησης σε όλη την Εύβοια με τους αποφοίτους της ειδικότητας.
    Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΙΕΚ Χαλκίδας (Καραγιάννη 2 & Αντιγόνου, περιοχή Βούρκος Χαλκίδας, Τηλ. 22210-78140, 22210-78141, http://iek-chalk.eyv.sch.gr) αλλά και στη Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας (κ. Γιώργος Τσουνής, Τηλ. 22210-85735, 6932-274274, http://www.skakistikiakadimia.gr ,e-mail: tsounisg@otenet.gr)
    Επίσης, πληροφορίες για τα μαθήματα της ειδικότητας, (ύλη, ώρες κτλ.) μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) http://www.oeek.gr (στο μενού Υποψήφιοι->Οδηγός Ειδικοτήτων->Πολιτισμού-Αθλητισμού)
    Να ειπωθεί, τέλος, ότι η Χαλκίδα δεν είναι τόσο μακριά όσο ακούγεται ενώ σύντομα θα είναι προσβάσιμη και με τον προαστιακό. Με αυτοκίνητο η απόσταση από την Αθήνα είναι περίπου μία ώρα (ή και λιγότερο, εξαρτάται από που μένει κανείς) ενώ το ΙΕΚ είναι πολύ κοντά στη νέα γέφυρα, γεγονός που σημαίνει ότι αποφεύγει κανείς όλη την εσωτερική κίνηση της Χαλκίδας.

  60. Έφη Ανδρικοπούλου said

    Κάποιες πρώτες δηλώσεις για το 89ο Όπεν Αμπελοκήπων

    Δεληθανάσης Δημήτριος
    Ποτέας Ιωάννης
    Τεπελένης Νικόλαος
    Σφουγγατάκης Νικόλαος
    Παγάνογλου Αναστασία
    Μπαρμπαγιάννης Λεωνίδας
    Σταμίρης Γεράσιμος
    Σαρακενίδης Νικόλαος
    Ξιμιτίδου Μαρία
    Σταθόπουλος Ιωάννης
    Σιδηρόπουλος Λεωνίδας
    Χατζηιωάννου Δήμος
    Τσιτσιπάς Αναστάσιος
    Βακάλης Άγγελος
    Παπαδόπουλος Γεώργιος
    Τσίρος Δημήτριος
    Παπαδόπουλος Αστέριος
    Τσίρος Φραγκίσκος-Βλάσιος
    Νταντάης Αβραάμ
    Κουτουκίδης Παναγιώτης
    Πανάγος Θεόδωρος
    Καλογεριάς Διονύσιος

    Μπορείτε να ενημερώνεστε για την προκύρηξη του τουρνουά στο site του συλλόγου
    http://www.skaki.net/89open.htm

  61. ASOP-DIAS said

    Οι πρωτες δηλωσεις για το open Α.Σ.Ο.Π ΔΙΑΣ που αρχιζει σημερα 6/9/08 και ωρα 18.00 στο εντευτηριο του Α.Σ.Ο.Π ΔΙΑΣ στην ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ!!!!
    Σας ευχαριστουμε για την συμμετοχη σας και σας περιμενουμε ολους!!!!

    ΟΝΟΜΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΛΟ
    ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 2357
    ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 2273
    ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2177
    SIENCZEWSKI ZBIGNIEW GRZEGORZ 2113
    ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 2025
    ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 1906
    ΞΕΡΟΚΑΣΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1892
    ΣΙΜΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1877
    ΠΑΥΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 1842
    ΚΟΥΛΙΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1767
    ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1719
    ΚΟΚΟΝΔΥΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 1701
    ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ 1658
    ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΜΕΩΝ 1598
    ΔΡΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 1290
    ΞΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 1260
    ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ 1195
    ΜΠΕΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1175
    ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 1020
    ΔΟΥΝΗ ΑΣΠΑΣΙΑ 1015
    ΔΟΥΝΗ ΜΑΡΙΑ 1015
    ΜΠΕΛΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 1005
    ΚΟΥΤΣΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 1000

    Για συμμετεχοντες-κληρωσεις-αποτελεσματα στο http://so-aigaleo.blogspot.com Eπισης μπορειτε να δηλωσετε την συμμετοχη σας μεχρι τις 17,30 με την αφιξης σας στον ομιλο του A.S.O.P DIAS,αναβολες για τον πρωτο γυρο θα γινουν και την ΔΕΥΤΕΡΑ 8/9….!

  62. Έφη Ανδρικοπούλου said

    Νέες δηλώσεις συμμετοχής για το 89ο Όπεν Αμπελοκήπων

    Γίτσης Χρήστος 2090
    Πονηράκης Δημήτριος 2055
    Δημόπουλος Γεώργιος 1979
    Μαλιαρίτης Νικόλαος 1935
    Χρυσοστόμου Δημήτριος 1866
    Δημητριάδης Θεόδωρος 1861
    Φατούρου Ελένη 1860
    Φανουργάκης Κων/νος 1859
    Σύφαντος Νικόλαος 1834
    Πετούσης Κων/νος 1805
    Αζναουρίδης Σωκράτης 1799
    Σπανός Γεώργιος 1786
    Δρακάκης Γεώργιος 1780
    Καρλής Νικόλαος 1747
    Σταματιάδης Γεώργιος 1727
    Καρατζάνος Κων/νος 1455
    Ντεβές Σταμάτιος 1355
    Τσιτσιπάς Αναστάσιος 1135
    Κουτσούνης Βασίλειος 1000

    * Για όσους δεν μπορούν να παίξουν τον 1ο γύρο σήμερα Σάββατο,
    έχει προβλεφθεί συμπληρωματικός γύρος, που θα γίνει τη Δευτέρα
    8 Σεπτεμβρίου, στις 5.30 μ.μ.

    Μπορείτε να ενημερώνεστε για την προκύρηξη του τουρνουά στο site του συλλόγου
    http://www.skaki.net/89open.htm

  63. Έφη Ανδρικοπούλου said

    Με 66 συμμετοχές εκ των οποίων 5 τιτλούχοι και 49 με διεθνές έλο ξεκίνησε
    το 89ο Όπεν Αμπελοκήπων. Την Δευτέρα 08/09 και ώρα 5:30 έχει προβλεφτεί συμπληρωματικός γύρος για όσους δεν μπόρεσαν σήμερα, Σάββατο. Η συμμετοχή είναι μαζική και αναμένεται να συμπληρωθεί το ανώτατο όριο των 80 συμμετοχών. Για την Δευτέρα έχουν ήδη δηλώσει 11 άτομα.
    Αυτοί είναι οι:
    Σφουγκατάκης Νικόλαος 2024
    Παγάνογλου Αναστασία 1982
    Φράγκος Βασίλειος 1978
    Φανουργάκης Κων/νος 1859
    Ξιμιτίδου Μαρία 1772
    Φράγκου Ελένη 1752
    Σταθόπουλος Ιωάννης 1692
    Σιδηρόπουλος Λεωνίδας 1669
    Ρωξανάς Νικόλαος 1235
    Φράγκου Μαρία 1100
    Φράγκος Ιωάννης 1040

    Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο 6909142729 ή στο e-mail andreffie@yahoo.gr γιατί θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας!

    Μπορείτε να ενημερώνεστε για την προκύρηξη του τουρνουά στο site του συλλόγου
    http://www.skaki.net/89open.htm

  64. ASOPDIAS said

    ΜΕ 30 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6/9/08 ΤΟ OPEN ΑΣΟΠ ΔΙΑΣ!!!
    Περιμενουμε και τον συμπληρωματικο γυρο της ΔΕΥΤΕΡΑΣ…
    ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ Α.Σ.Ο.Π ΔΙΑΣ
    ΟΝΟΜ/ΜΟ ELO CLUB
    KARAGIANNIS ATHANASIOS 2357 Σ.Ο ΑΙΓΙΟΥ
    KOSTOUROS ALEXANDROS 2177 Σ.Ο ΑΙΓΙΟΥ
    SIENCZEWSKI ZBIGNIEW 2113 ΑΣΟΠ ΔΙΑΣ
    KOERANT FILIPOS 2096 ΑΟ ΖΗΝΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
    TSIROPOULAS APOSTOLOS 2050 Σ.Ο ΑΙΓΑΛΕΩ
    AVAGIANOS SIMEON 2031 ΑΦΜΟ ΑΦΟΑΝ
    BIRLIS HRISTOS 1971 Σ.Ο ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
    SIMEONIDIS HARALAMBOS 1906 ΑΣΟΠ ΔΙΑΣ
    FESSAS PROKOPIOS 1905 ΑΣΟΠ ΔΙΑΣ
    KSEROKASITIS IOANNIS 1892 Σ.Ο ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΤΡΙΑΝ.ΣΙΑΠΕΡΑΣ
    PAVLIS ANTONIOS 1842 ΑΣΟΠ ΔΙΑΣ
    KOULIOURAS IOANNIS 1767 ΑΣΟΠ ΔΙΑΣ
    FOTIADIS IOANNIS 1719 ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
    BEKAKOS MIHAEL 1678 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
    STAMOULIS ELIAS 1658 ΑΣΟΠ ΔΙΑΣ
    STAUROPOULOS SIMEON 1598 ΑΣΟΠ ΔΙΑΣ
    NTEVES STAMATIOS 1355 ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
    DRAKOS HRISTOS 1290 ΑΣΟΠ ΔΙΑΣ
    XIROPOULOU ALEXANDRA 1260 ΑΣΟΠ ΔΙΑΣ
    TSAKOURIDIS GEORGIOS 1215 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
    MIHALOPOULOS STYLIANOS 1195 ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
    BELLOS IOANNIS 1175 ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
    STAMOULIS HRISTOS 1020 ΑΣΟΠ ΔΙΑΣ
    DOUNI ASPASIA 1015 ΑΠΌ ΚΟΤΙΝΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
    DOUNI MARIA 1015 ΑΠΌ ΚΟΤΙΝΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
    GRIGORIADIS MIHAIL 1010 Α.Ε.Κ
    ARVANAKOS DIMITRIOS 1005 ΑΦΜΟ ΑΦΟΑΝ
    BELLOS EVANGELOS 1005 ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
    KALAREMAS VASILIOS 1005 ΑΣΟΠ ΔΙΑΣ
    KOUTSOUNIS VASILIOS 1000 ΑΣΟΠ ΔΙΑΣ

  65. dokiskaki said

    Αφιερωμένο στη μνήμη του φίλου ΥΜ Μιχάλη Θρασυβουλίδη που έχασε την τελευταία παρτίδα στα μέσα του καλοκαιριού θα είναι το τουρνουά Κάππα-34 με το οποίο ξεκινάει η φετινή αγωνιστική σεζόν στην Καλλιθέα.

    Το τουρνουά θά είναι ελβετικό 7 γύρων, με χρόνο σκέψης 90’+30″. Οι αγώνες επιστρέφουν στην παραδοσιακή «Δευτέρα & Πέμπτη» 6-10 μ.μ. με έναρξη την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου και επόμενες αγωνιστικές στις 6/10, 9/10, 13/10, 16/10, 20/10 και 23/10.

    H αναλυτική προκήρυξη των αγώνων εδώ: http://kappachess.wordpress.com/files/2008/09/kappa34.pdf
    Περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση εδώ: http://kappachess.wordpress.com

  66. Έφη Ανδρικοπούλου said

    Με 85 σκακιστές και σκακίστριες, εκ των οποίων 6 τιτλούχοι και 65 με διεθνές έλο, ξεκίνησε το 89ο Όπεν Αμπελοκήπων. Όσοι θέλουν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα, την βαθμολογία, την κλήρωση του επόμενου γύρου ή να “κατεβάζουν” τις καλύτερες παρτίδες του τουρνουά, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Σ.Ο. Αμπελοκήπων:

    http://www.skaki.net/ambelokipi.html

  67. Σ.Ο. Αμπελοκήπων said

    Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008 αρχίζει το 90ο Όπεν Αμπελοκήπων με διεθνή αξιολόγηση έλο. Το τουρνουά είναι ελβετικό 7 γύρων, με χρόνο σκέψης 2 ώρες + 30’’ και διεξάγεται κάθε Σάββατο και Τετάρτη, από 4 – 25/10/2008, στις 5.30 μ.μ., στο εντευκτήριο του ΣΟΑ, Μακρυνίτσας 12-14, πλησίον του σταθμού μετρό “Αμπελόκηποι”.

    Χρηματικά έπαθλα 700€ θα δοθούν στους 3 πρώτους νικητές, στον 1ο βετεράνο άνω των 60, στην 1η γυναίκα και στον 1ο άνευ διεθνούς έλο, ενώ στον 1ο έφηβο και στην 1η νεανίδα κάτω των 18, θα δοθούν σκακιστικά βιβλία.

    Το παράβολο συμμετοχής είναι 30€, ενώ για νέους και νέες έως 18 ετών και τα οικονομικώς εντάξει μέλη των διοργανωτών συλλόγων 15€.

    Δηλώσεις συμμετοχής στον διαιτητή Σαράντη Θεοδοσίου, τηλ. 6978395699,

    στον ΣΟ Αμπελοκήπων, τηλ. 210-6433584, στο email s.theodosiou@dsa.gr

    ή δηλώστε συμμετοχή online στην ιστοσελίδα του ΣΟΑ:

    http://www.skaki.net/ambelokipi.html

    Ανώτατο όριο συμμετοχής: 80 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    * Για όσους δεν μπορούν να παίξουν τον 1ο γύρο το Σάββατο, έχει προβλεφθεί συμπληρωματικός γύρος, που θα γίνει τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, στις 5.30 μ.μ.

  68. Admin said

    Nόρμα ΙΜ για τον 17χρονο Αναστάσιο Παυλίδη στα Πανευρωπαϊκά Νεανικά!
    LINK με τα αναλυτικά του αποτελέσματα…

  69. dokiskaki said

    Αύριο Πέμπτη 2/10 ξεκινάει στην Καλλιθέα το τουρνουά Κάππα-34 που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Μιχ. Θρασυβουλίδη. Πληροφορίες και πρώτες συμμετοχές στη διεύθυνση http://kappachess.wordpress.com/2008/09/30/diloseisk34/

  70. ASOPDIAS said

    4ο Ανοιχτό Τουρνουά Α.Σ.Ο.Π “Δίας”
    Περιγραφή: Ατομικό τουρνουά με Ελβετικό σύστημα 7 γύρων και χρόνο σκέψης 1 ώρα και 30 λεπτά ανά παίκτη για όλη την παρτίδα και μισό λεπτό ανά κίνηση από την πρώτη κίνηση. Το τουρνουά αποτελεί μέρος του Grand Prix 2008 των σωματείων ΑΣΟΠ Πετρούπολης “Δίας” και Σ.Ο. Αιγάλεω.
    Πρόγραμμα αγώνων:
    Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008
    Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008
    Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008
    Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008
    Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008
    Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008
    Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008
    Χώρος διεξαγωγής αγώνων: Εντευκτήριο του A.Σ.Ο.Π ΔΙΑΣ{ΠΛΗΣΙΟΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ}{ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 76,ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ}.
    Ώρα έναρξης: 6μ.μ.
    Συμμετοχή: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές και οι σκακίστριες ανεξαρτήτως βαθμού αξιολόγησης, κατηγορίας ή τίτλου με έγκυρο δελτίο αθλητικής ταυτότητας της ΕΣΟ.
    Παράβολο:25 ευρώ. Νέοι κάτω των 18 ετών 15 ευρώ.
    Έπαθλα: 1ος νικητής 300 ευρώ
    2ος νικητής 200 ευρώ
    3ος νικητής 100 ευρώ
    Σε περίπτωση ισοβαθμίας τα έπαθλα μοιράζονται εξίσου μεταξύ των ισοβάθμων. Επιπλέον, τα αποτελέσματα κάθε παίκτη προσμετρώνται στη συνολική βαθμολογία του Grand Prix 2008 στο οποίο υπάρχουν συνολικά επιπλέον έπαθλα 1000 ευρώ.Κριτήρια Ισοβαθμίας:α) Buchholzβ) Βαθμολογική Πρόοδος και τα κριτήρια άρσης της
    Αναβολές: Κάθε συμμετέχοντας δικαιούται μία αναβολή κατά τη διάρκεια του τουρνουά κι αυτή μόνο μετά από έγκαιρη ενημέρωση του διαιτητή και συμφωνία του αντιπάλου του.
    Διαιτητής: Nελλας Ηλίας
    Πληροφορίες: Παυλης Αντώνιος 210-5124588 – 6979674149, Νελλας Ηλίας 6972097558

  71. Έφη Ανδρικοπούλου said

    O ΙΜ Νίκος Σκαλκώτας αναδείχτηκε νικητής στο 89ο Όπεν Αμπελοκήπων με 6,5 βαθμούς.Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Χειμάρας Στέφανος και Δεληθανάσης Δημήτρης με 6.

    Το τουρνουά ήταν ισχυρό, αφού από τους 86 συμμετέχοντες, 6 ήταν τιτλούχοι και 65 είχαν διεθνές έλο. Όσοι θέλουν να δουν τα αποτελέσματα του τελευταίου γύρου, την τελική βαθμολογία ή να “κατεβάσουν” τις καλύτερες παρτίδες του τουρνουά, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Σ.Ο. Αμπελοκήπων:

    http://www.skaki.net/ambelokipi.html

Leave a comment