Greek Chess Blog

Ελληνικό φόρουμ για το σκάκι …και όχι μόνο!

“Nova Macedonia” made in USA?

Posted by GreekChess.com on 22 March, 2008

n-m1.jpg

Πλάκα θα έχει να υποχωρήσουν τελικά οι Σκοπιανοί υπό την πίεση των Αμερικάνων… Το αστείο είναι βέβαια ότι η Ελλάδα κατάφερε να αισθάνεται νικήτρια αν επιβληθεί όνομα όπως το “Νέα Μακεδονία”… Και οι Σκοπιανοί περίπου ως …ηττημένοι ενώ κανονικά θα έπρεπε να κάνουν πάρτι!

Ρεπορτάζ από το Πρώτο Θέμα: “Νέα Μακεδονία” θέλουν οι Αμερικάνοι…

5 Responses to ““Nova Macedonia” made in USA?”

  1. karpidis said

    Ναι όμως τελικά η υπουργός το διέψευσε… Αναρωτιέμαι ποιος διαβάζει ακόμα “πρώτο θέμα”

  2. Admin said

    Το ίδιο ρεπορτάζ περί “Νέας Μακεδονίας” υπάρχει και στα Νέα:
    http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080322&nid=7910872&sn=&spid=876

    Βλέπεις σημαντικές διαφορές μεταξύ Μπόμπολα και Λαμπράκη?

  3. karpidis said

    Εγώ ενημερώνομαι από τον όμιλο Αλαφούζου (ΣΚΑΙ – Καθημερινή, και από το όργανο του κόμματος – Ριζοσπάστη) Αλλά ειδικά για τα θέματα του ΥΠΕΞ από την καλύτερη σελίδα έλληνα πολιτικού http://www.dorabak.gr Μακράν η καλύτερη σελίδα και η μία από τις λίγες web 2.0

  4. Admin said

    Και επίσημα άξονας συμμαχίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας? Από το in.gr http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=894905&lngDtrID=244

    “Η ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας, με τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream να βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αναμένεται να κυριαρχήσουν στις συνομιλίες Καραμανλή-Πούτιν την Τρίτη 29 Απριλίου στο Κρεμλίνο.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Μόσχα ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο Ρώσος πρόεδρος πριν από περίπου δύο μήνες, στο πλαίσιο των συναντήσεων που θα έχει με ξένους ηγέτες πριν αποχωρήσει από την προεδρία της χώρας.

    Σύμφωνα με το Βήμα, με τα όσα θα πει ο κ. Καραμανλής στις δηλώσεις του στο Κρεμλίνο θα φανεί ότι θεωρεί τη στρατηγική συμμαχία που έχει οικοδομήσει με τον κ. Πούτιν ισχυρότερη από κάθε άλλη συμμαχία που έχει η χώρα μας στην Ευρώπη ή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού σε ζωτικούς τομείς όπως είναι η ενέργεια, η οικονομία και ο τουρισμός.”

  5. Admin said

    Και ξαφνικά το “έγκυρο” BBC ανακαλύπτει ότι υπάρχει αυτονομιστικό κίνημα στην …Κέρκυρα!! Και ότι αν αυτό πετύχει θα υπάρξουν και …άλλες περιοχές της Ελλάδας που θα το επιδιώξουν! Για όσους κατέχουν την αγγλική δείτε το αστείο (αλλά σε καμμία περίπτωση αθώο) “ρεπορτάζ” σ’αυτό το link:
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7640206.stm

Leave a comment